al contingut a la navegació Informació de contacte

El Servei de Recollida de Restes Vegetals a la Noguera es torna a activar a partir del 6 d’abril

Adreçat a particulars, es prestarà fins al 26 d’octubre d’enguany.

Cartell sobre el funcionament del servei
Cartell sobre el funcionament del servei

DIJOUS 31 MARÇ 2022

El Consell Comarcal de la Noguera tornarà a prestar a partir del 6 d’abril i fins al 26 d’octubre el Servei de Recollida Selectiva de les Restes Vegetals i de Poda generades per persones particulars.

El funcionament del servei serà el mateix que la temporada passada: recollida porta a porta, cada dimecres (no festiu) al matí. Per utilitzar-lo, cal demanar-lo prèviament  telèfon (973 448 933 – ext- 2 Residus) o per correu electrònic a residus@ccnoguera.cat, fins a les 13.00 h del dilluns.

Un cop sol·licitat el servei dins d’aquest termini, les restes es poden dipositar el dimarts al vespre al costat de la porta de casa, mai al costat dels contenidors, sense que interfereixin el pas de vianants o vehicles. Per facilitar la recollida, les restes de gespa, herbes, fulles i flors es deixaran en bosses d’escombraries lligades (preferiblement de 80 litres) amb un màxim 10 kg per bossa; i les restes de poda i branques es lligaran en feixos d’un màxim de 1,20 m de llarg i 10 kg.

Les bosses o feixos que no continguin restes vegetals no es recolliran (per exemple, terra, pedres, testos  i runa), com tampoc les restes de tales d’arbres i troncs, que s’han de portar a les deixalleries de Balaguer o d’Artesa de Segre.

Aquest servei s’adreça exclusivament a particulars, les empreses de jardineria han de continuar gestionant les seves restes portant-les a la deixalleria.

El servei s’ha ofert a tots els ajuntaments de la Noguera, i es prestarà als que a data d’avui l’han sol·licitat: Àger, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, EMD de Gerb, Menàrguens, Os de Balaguer, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer.

Aquest servei es va posar en marxa el mes de juny de 2020 ja que en aquell moment des de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera s’havia detectat un augment d’aquest tipus de restes. Durant les 6 setmanes que es va fer aquesta recollida es van transferir més de 8.000 kg de restes vegetals al Dipòsit Controlat de Residus Municipals de la Noguera per entrar a la cadena de reciclatge.  

Durant el 2021 es va donar continuïtat al servei, allargant la prestació entre els mesos d’abril i octubre. El resultat van ser 695 peticions, que van suposar un total de 22.260 kg de restes vegetals recollides.  

Per a més informació sobre el funcionament, consulteu la web del Consell Comarcal de la Noguera https://www.ccnoguera.cat/arees-i-serveis/serveis-old/serveis-persones/medi-ambient