al contingut a la navegació Informació de contacte

El servei de recollida selectiva de roba a la Noguera totalment implantat

A la tardor es farà la segona recollida porta a porta

Illa de contenidors a Penelles
Illa de contenidors a Penelles

DIMARTS 01 JUNY 2021

Durant aquest mes de maig el Consell Comarcal de la Noguera ha acabat d’implantar a tota la comarca el servei de recollida selectiva de la roba, calçat i complements que ja no s’utilitzen, que permet gestionar aquests tipus de residus per poder reaprofitar-los i evitar que vagin directament a l’abocador com a rebuig.

Durant l’any 2020, el servei es prestava als municipis que disposaven de contenidors de roba, és a dir, Albesa, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Butsènit d’Urgell, Camarasa, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Ponts, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer, i s’hi va recollir un total de gairebé 95.000 kg.

Actualment, tots els nuclis de la Noguera de més de 300 habitants ja tenen instal·lat com a mínim un contenidor de roba, gestionats per diferents entitats: Nou Grapats de Càritas (24), Roba Amiga (1), Ekipolis (3) i el Consell Comarcal de la Noguera (4).

En els nuclis de menys de 300 habitants que no disposen de contenidor de roba, el Consell Comarcal de la Noguera ja ha fet la recollida porta a porta de primavera. En aquest primer servei porta a porta s’ha recollit gairebé 1.000 kg de roba, calçat i complements.

A la tardor es farà la segona recollida porta a porta, que s’haurà de demanar com a màxim 2 dies abans del dia fixat per l’Ajuntament, per whatsapp al núm. 680 200 744 de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal, indicant el nom, adreça, i quantitat de bosses a recollir.

El servei recull roba de vestir, roba de la llar (tovalloles, llençols, estovalles, tec.), calçat aparellat, bosses de mà i cinturons. Tot ha d’estar en bon estat, net i plegat, en una bossa de plàstic ben tancada, que s’ha de dipositar davant de casa la nit abans del dia de recollida segons el calendari de cada ajuntament. No es recullen roba bruta, catifes, tendals, etc.

Aquesta nova acció se suma a la resta de les que porta a terme el Consell Comarcal de la Noguera en l’àmbit de polítiques ambientals per millorar la reducció dels residus de la fracció rebuig facilitant i alhora el reciclatge de les altres fraccions amb mesures de recollida selectiva de residus.