al contingut a la navegació Informació de contacte

Taller de cuina “Fem-ne bon profit!” de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera

Ajuda a reaprofitar els aliments a les llars

DIMECRES 08 NOVEMBRE 2023

Dins del Pla de prevenció comarcal de residus del Consell Comarcal de la Noguera una de les accions més importants és reduir el malbaratament alimentari. 

Segons la darrera diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, el 6,3 % del total de residus de Catalunya es deuen al malbaratament alimentari.  En dades concretes, cada ciutadà malbarata 35 kg de menjar anualment o 96 g al dia, que en total suposa  un 22% del total dels residus alimentaris. D’aquests, un 58 % correspon a les llars i famílies.

Per millorar aquestes xifres, l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ofereix als ajuntaments de la comarca el taller “Fem-ne bon profit!”, un taller de cuina d'aprofitament alimentari adreçat al veïnat del municipi, on s’expliquen receptes i es donen consells per reaprofitar els aliments.

Els ajuntaments que han demanat de fer el taller són, a data d’avui: Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes, Baldomar, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Penelles, la Sentiu de Sió, Tartareu i Térmens.

El primer taller es va fer a Castelló de Farfanya, el dia 25 d’octubre, amb 16 participants, i també s’ha fet a Alòs de Balaguer (5), a Tartareu (9), a Bellcaire d’Urgell (14) i a Camarasa.