al contingut a la navegació Informació de contacte

Tres alumnes de primària de l’escola La Ràpita guanyen el 1r premi del VI Concurs de Cartells Antitabac

Es tracta d'una activitat organitzada per la Mesa de Salut Jove de la Noguera

Foto de grup dels guardonats i membres de la Mesa de Salut Jove de la Noguera
Foto de grup dels guardonats i membres de la Mesa de Salut Jove de la Noguera

DIMARTS 31 MAIG 2022

La il·lustració titulada “La pitjor batalla és als teus pulmons”, elaborada per tres alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola La Ràpita, de la ZER El Jonc, ha resultat la guanyadora comarcal de la sisena edició del Concurs de Cartells Antitabac, organitzada per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera. El cartell guanyador ha estat la imatge comarcal de la Setmana sense Fum 2022, que s’ha allargat fins aquest 31 de maig. L’obra també apareixerà a les campanyes comarcals dels propers mesos contra el consum de tabac.

A banda del cartell comarcal guanyador, la il·lustració finalista del concurs ha estat l’obra titulada “Et seguiràs consumint”, creada per tres alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Almatà de Balaguer. El cartell guanyador s’ha endut un premi consistent en un xec regal de 150 euros bescanviables en material esportiu, mentre que el finalista s’ha endut un altre xec de 100 euros per a la mateixa finalitat. El premi respon a la voluntat de fomentar hàbits saludables per lluitar contra el consum de tabac.

L’acte d’entrega dels premis s’ha dut a terme aquest dilluns 31 de maig a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. L’acte l’ha presidit la vicepresidenta del Consell Comarcal, Anna Maria Calvís, que ha subratllat que “les campanyes de sensibilització cap als escolars com les que difon aquest concurs són essencials per recordar que la prevenció és bàsica per fer front al tabaquisme”.

El Concurs de Cartells Antitabac s’adreça a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de la comarca de la Noguera, que van poder presentar a concurs les seves creacions fins a mitjans d’aquest mes de maig. Les obres presentades en aquesta edició estan exposades des de fa dues setmanes a la primera planta de l’edifici Lapallavacara de Balaguer, juntament amb els cartells guanyadors de les anteriors edicions. La mostra es podrà veure fins aquest proper divendres, 3 de juny.