al contingut a la navegació Informació de contacte

Trobada “Les dones i els Horts Comunitaris” per celebrar el Dia Internacional de la Dona Rural

Aquesta activitat forma part de la campanya “8 de març, 8 mesos” del Consell Comarcal de la Noguera

DIMECRES 13 OCTUBRE 2021

El dia 15 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Dona Rural, i el Consell Comarcal de la Noguera s’hi suma a través de l’activitat de l’octubre de la campanya "8 de març, 8 mesos” organitzant la trobada "Les dones i els horts comunitaris", el dijous 14 d’octubre de 2021, a les 12.00 h.

L’escenari d’aquesta activitat serà l’espai dels Horts Comunitaris de Balaguer, un projecte treballat des del PLACI i Slow Food, situats a la zona de la Meó (Ctra. de Tremp s/n) de Balaguer.

Algunes de les dones que actualment hi disposen d’una parcel·la per cultivar expliquin la seva experiència personal de ser “propietàries” d’un hort: qui motiu les va portar a demanar o llogar la parcel·la, què hi cultiven, què els aporta, etc. Durant la trobada, es farà la lectura del manifest i les persones que hi assisteixin també podran visitar les parcel·les.

L’objectiu de l’activitat és visibilitzar la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de la Noguera, com a territori rural. És amb el seu testimoni directe que es pot conèixer la seva aportació a la millora alimentària, especialment a través d’una preocupació, molt sovint manifestada, pel desenvolupament sostenible i les pràctiques ecològiques.

Cal recordar que el 1995, en la IV Conferència Mundial sobre la Dona, organitzada per les Nacions Unides a Beijing (Xina), es va instaurar el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural. Es va decidir fixar la data un dia abans del Dia Mundial de l'Alimentació, atesa la innegable relació entre la producció d'aliments i la dona com a figura clau en tot el procés alimentari.

L’activitat “Les dones i els Horts Comunitaris” està organitzada pel Consell Comarcal Noguera, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i conjuntament amb el PLACI de Serveis Socials.  I compta amb la col·laboració de l’Associació Slow Food, la Paeria de Balaguer, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de les Dones.