al contingut a la navegació Informació de contacte

Visita al Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i al projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera de Balaguer

DIVENDRES 19 MARÇ 2021

Durant aquesta setmana han continuat les visites dels representants del Consell Comarcal de la Noguera a diferents serveis que es presten des de l’Àrea de Serveis Socials.

El dimarts 16 de març a la tarda, el president del Consell, Miquel Plensa; la vicepresidenta i consellera de l’àrea de Serveis Socials i Joventut, Anna Maria Calvís, i el gerent, Jordi Oronich, van visitar el Servei d’Intervenció Socioeducativa de Balaguer, que atén famílies amb infants que tenen entre 3 i 16 anys.

Durant la visita van poder comprovar les instal·lacions, les mancances, les adaptacions del servei a les mesures de la pandèmia, i també van intercanviar impressions tant amb el personal tècnic dels Serveis Socials de la Noguera que gestiona el SIS com amb els infants usuaris del SIS. Aquest servei també està en funcionament a Montgai i a Artesa de Segre, i planteja un enfocament innovador de la intervenció social especialitzada ja que entén la família com l’element clau per garantir el desenvolupament dels nois i noies integral adequat.

El dimecres 17 de març, al matí, van desplaçar-se al local del projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera a Balaguer, per poder fer in situ una valoració del servei, tant a nivell d’instal·lacions i infraestructura, com de funcionament. Durant la visita el personal dels Serveis Socials que gestionen el servei van posar al dia de l’estat actual de provisions del Banc d’Aliments, que durant l’any ha fet més d’una crida a la solidaritat per poder cobrir les demandes d’alimentació bàsica que es van produint durant tot l’any. Durant la visita van conèixer les persones voluntàries de Creu Roja i Càritas que fan possible que el Banc d’Aliments funcioni a Balaguer, i el president del Consell Comarcal, Miquel Plensa, no va voler marxar sense reconèixer la seva tasca i agraint-los la solidaritat que demostren amb aquesta col·laboració.

En les properes setmanes es preveu continuar les visites a diferents serveis que presta el Consell Comarcal de la Noguera, i comprovar que el fet d’haver d’adaptar-se a les noves circumstàncies imposades per la pandèmia no ha afectat ni l’abast ni la qualitat dels serveis i també conèixer de primera mà les noves necessitats que es van creant en els serveis en funcionament.