al contingut a la navegació Informació de contacte

Voluntaris per la llengua amb entrada gratuïta als museus de Balaguer

DIVENDRES 30 ABRIL 2021

El Consorci per a la Normalització Lingüística i lInstitut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer renoven el conveni que promou el programa del Voluntariat per la llengua en el Museu de la Noguera i el Centre dInterpretació de lOr del Segre.

El Consorci per a la Normalització Lingüística(CPNL)i l’Institut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer han renovat fins a finals del 2022 el conveni pel qual les persones participants al programa Voluntariat per la Llengua(VxL) tenen entrada gratuïta al Museu de la Noguera i al Centre dInterpretació de lOr. Per accedir-hi, cal que els participants ho acreditin mitjançant el carnet del VxL.

El Servei Comarcal de Català de la Noguera i l’Ajuntament de Balaguer han col·laborat sempre per promoure la llengua i el coneixement de l’entorn entre els alumnes del CPNL i els voluntaris. El primer conveni per promoure el VxL es va signar l’any 2013 i des d’aleshores les dues entitats l’han anat renovant.

El programa Voluntariat per la llengua, que és de la Direcció General de Política Lingüística i està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Aquest programa enguany ha superat les 150.000 parelles des que es va iniciar el 2003.