al contingut a la navegació Informació de contacte

La Noguera

mapa-noguera.jpegLa Noguera, ubicada al Prepirineu de Lleida, és la comarca més extensa de Catalunya i una de les més heterogènies per la seva gran varietat paisatgística que li confereix un caràcter molt peculiar, únic a Catalunya. Ofereix un gran ventall de possibilitats a l’hora de visitar-la. La zona nord o Noguera Alta desplega un paisatge encisador que acull paratges i racons d’interès històric, natural i d’oci: la serralada del Montsec d’Ares i de Rúbies, congostos i embassaments com els de Mont-rebei, Terradets, Camarasa, Mu... i reserves naturals com la de Sant Llorenç de Montgai on es poden practicar diferents activitats.

A la Noguera Baixa el paisatge canvia radicalment i s’hi estenen grans planures amb un gran nombre de camps de conreu de secà i regadiu.

Al mateix temps la comarca de banda a banda ens permet fer un tomb per la història a través d’un llegat que ha perdurat fins als nostres dies transportant-nos al passat més remot. Formen part d’aquest conjunt patrimonial ermites romàniques, castells, col·legiates, monestirs, esglésies, dòlmens... i Balaguer, la capital de la comarca anomenada ciutat de les tres cultures (cristiana, jueva i musulmana).

La Noguera aplega 30 municipis, uns quants amb nuclis agregats, alguns d’ells ja mil·lenaris. L’estructura econòmica en la majoria dels municipis és agrícola i ramadera, complementada amb activitats dels sectors secundari i terciari com indústries artesanals, agroalimentàries, de mobles, tèxtils, de la construcció,  comerç, etc.

Per la seva situació geogràfica esdevé cruïlla de comunicacions amb les comarques del Pirineu i de la Plana, està ben connectada amb la resta d’Europa i d’Espanya i té una bona xarxa de carreteres tant verticalment com horitzontalment.