Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

215 alumnes de la Noguera i el Segrià Nord participaran al projecte Futurs Emprenedors Rurals aquest nou curs escolar

FER.cat: Futurs Emprenedors Rurals

DIJOUS 06 SETEMBRE 2018

El 4 de setembre el Consorci GAL Noguera Segrià Nord va presentar a representants de les escoles d’aquests territoris el projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) a la seu Consell Comarcal de la Noguera.

          

FER és un projecte de cooperació multilingüe (català, aranès, espanyol, estonià i anglès) que té l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor entre l'alumnat de 5è curs d'Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals i enfortir les relacions entre infants, emprenedors/es i territori.

El curs passat el projecte es va implementar a 28 escoles rurals de tot Catalunya, amb un total de 385 alumnes participants. A la Noguera i el Segrià Nord hi van participar un total de 99 alumnes de l’escola Els Planells d’Artesa de Segre, l’Escola de Ponts, l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer i l’escola Mestral de Vilanova Barca.

Aquest nou curs escolar tornen a participar-hi les mateixes escoles i s’hi han afegit l’escola Sol Ixent de Corbins i les escoles Àngel Guimerà i Vedruna de Balaguer, amb les quals el nombre d’alumnes s’incrementa a 215.

A la sessió de presentació del FER es va remarcar la importància del professorat en la implementació del projecte i la voluntat de fomentar les habilitats emprenedores com la creativitat, l’autoconfiança, el pensament crític, la innovació i la motivació dels alumnes que emprenen aquest projecte.

Aquesta setmana també es duran a terme les sessions de presentació del projecte FER a Tortosa i Móra la Nova. A més a més, a finals del mes de setembre es realitzaran més presentacions arreu del territori de Catalunya.

Totes les escoles tenen la possibilitat de participar en aquest projecte i des de fa unes setmanes ja estan obertes les inscripcions a la pàgina web www.futursemprenedors.cat.

El projecte FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera - Segrià Nord i hi participen tots els territoris rurals catalans i un GAL d'Estònia. Està inclòs en el projecte Territori de Talent i els projectes de cooperació entre Grups d'Acció Local de Catalunya, finançat per fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Document Actions