al contingut a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de segon d’ESO de l’institut Els Planells d’Artesa de Segre guanyen el III Concurs de Cartells Antitabac

DIVENDRES 31 MAIG 2019

Un cartell elaborat pels alumnes de 2n d’ESO de l’institut Els Planells d’Artesa de Segre serà la imatge de les campanyes institucionals comarcals contra el consum de tabac d’aquest any i el vinent. Aquesta il·lustració és la guanyadora comarcal del III Concurs de Cartells Antitabac, escollida entre els dos cartells vencedors d’aquesta última edició, organitzada per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera. L’obra seleccionada per representar les campanyes antitabac s’ha endut el primer premi de la categoria per a alumnes d’educació secundària, consistent en un ordinador portàtil per a tota la classe, mentre que els estudiants de cinquè i sisè de primària del col·legi Dos Rius de Camarasa han resultat els guanyadors de la categoria de primària, amb una tauleta com a premi col·lectiu. La tercera categoria a concurs, reservada per a alumnes de batxillerat i cicles formatius, ha quedat deserta. Els/les autors/es del cartell comarcal guanyador han manifestat que la frase que encapçala l’obra (“Per més filtres que hi posis, fumar mata!!!”) vol conscienciar el jovent dels efectes devastadors del consum de tabac fent una picada d’ull al món de les xarxes socials i que per elaborar el cartell es van inspirar en el dibuix de l’actriu Marilyn Monroe, a càrrec d’Andy Warhol.

L’entrega de premis del concurs es va dur a terme aquest divendres a la seu del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. L’acte el va presidir la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, que va destacar que “la prevenció és essencial en la lluita contra el consum de tabac i és per això que la apliquem a les escoles ja des de primària amb campanyes de sensibilització com aquest concurs”.

L’edició d’aquest any del concurs ha estat la més prolífica i ha batut rècords de participació. S’hi han presentat fins a 18 originals provinents de nou centres educatius de la comarca, amb imatges relacionades amb el danys del tabac i els seus efectes negatius per a la salut. Els cartells han estat exposats durant dues setmanes al primer pis del casal Lapallavacara de Balaguer.

D’altra banda, el Concurs de Cartells Antitabac ha rebut el Premi a Projectes Inspiradors, atorgat pels organitzadors de la Setmana Sense Fum, una iniciativa que aquest any ha tingut lloc del 25 al 31 de maig amb el lema “Recupera la inspiració”.