al contingut a la navegació Informació de contacte

La 14a Comarkalada reunirà el jovent de la Noguera el 5 d’octubre a la Sentiu de Sió

DIVENDRES 13 SETEMBRE 2019

La Sentiu de Sió es convertirà el proper 5 d’octubre en l’epicentre del jovent de la comarca de la Noguera amb la celebració de la XIV edició de la Comarkalada, la Trobada Jove de la Noguera, que cada any es trasllada a un municipi diferent de la comarca. La iniciativa, organitzada aquest any conjuntament per l’associació Jovent La Sentiu, l’ajuntament de la localitat i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, preveu una participació similar a la de l’any passat, d’una quinzena d’associacions de joves de municipis de la comarca.

Aquest dijous el mirador de l’església de la Sentiu de Sió ha estat l’escenari de la presentació del cartell i el programa d’activitats de la Festa Jove de la Noguera. L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; la vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera de Joventut, Anna Maria Calvís; l’alcalde de la Sentiu de Sió, Josep Torres; el president de l’associació Jovent La Sentiu, Jordi Trepat, la coordinadora de l’Oficina Jove de la Noguera, Anna Porté i el tècnic de l’Oficina Jove, Xavi Farreny. Plensa ha destacat que la Comarkalada “és un projecte important perquè és un punt de trobada de tot el jovent de la comarca de la Noguera en què s’intercanvien experiències i coneixements”.

El cartell musical d’aquesta edició ve encapçalat pels concerts de Band The Cool i Rocktambuls i es completa amb les actuacions dels DJ’s Marsal Ventura i Gnix. Les entrades per al concert es podran comprar de forma anticipada a partir de la setmana vinent a l’Oficina Jove de la Noguera (a l’edifici Lapallavacara de Balaguer). L’entrada anticipada té un preu de 5 euros i a taquilla costarà 7 euros.

Una de les novetats destacades d’aquest any és la Fira Jove, que es presenta amb aires renovats pel que fa a l’eix temàtic, relacionat en les últimes edicions amb la cultura, la història o les tradicions de cada poble participant. En aquesta ocasió, el tema escollit de la Fira és “La meva sèrie preferida”, en què cada associació de joves participant haurà de representar una sèrie de TV a través de disfresses i decorar el seu estand amb motius que recordin la sèrie escollida. Les activitats de la fira i, per extensió, de la Comarkalada responen a la intenció de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca. El primer premi per a l’estand guanyador serà un xec en metàl·lic de 300 euros per a l’associació de joves del poble, el segon premi serà de 200 euros i el tercer de 100 euros.

El concert de nit serà l’única activitat de pagament a la Comarkalada; la resta seran gratuïtes i obertes al públic. El programa d’actes es completarà amb un vermut popular, espectacles de carrer, una gimcana jove, concursos o una exhibició de quads, entre d’altres. Les activitats, organitzades íntegrament per l’associació Jovent La Sentiu, compleixen un altre dels objectius de la Comarkalada: aconseguir la implicació del jovent del poble amfitrió en el projecte. A més, la Trobada Jove també vol ser una festa oberta i adreçada a tot el municipi, amb la participació de tots els veïns i veïnes.