Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formatgeria de Clua

                                                       logo_formatgeriadeclua.jpg

D’entre els vilatans de la Clua nova van sorgir emprenedors que van fer formatgedes de l’any 1979 ajudats amb la lectura de llibres que en parlaven i acomboiats amablement per molts pagesos i pageses, gent experta a fer-ne de casolans. Era i és la Formatgeria de Clua, que amb temps, esforç i encert ha aconseguit fites de prestigi importants i obtingut diversos guardons, entre els quals les medalles d’or a Alimentària 86 de Barcelona i a la Fira del formatge artesà de Lladó, a l’Empordà. Actualment,una nova generació vinculada a la primera ha entomat amb ferma embranzida el testimoni d’aquesta cursa artesanal amb voluntat de mantenir ben alt el llistó de la qualitat i el bon gust.

Els formatges

Suau de Clua

És un formatge madurat, semi curat, elaborat amb llet crua de cabra de ramat propi. Una quallada enzimàtica, de pasta semi dura, cremós i sabor suau.

Cendrat

Formatge de llet crua de cabra elaborat durant la tardor, hivern i primavera. Quallada làctica lleugerament premsada i amb cobertura de carbó vegetal.

Montsec

El Montsec té la mateixa elaboració que el Cendrat, però es diferencia en l’afinat, al qual no s’hi aplica la cobertura de carbó i se li manté el drap en que pren forma.

Fent-los madurar entre 60 – 120 dies. Tots tres en dos formats, el format petit, entre 300 i 350 gr i el format gran, entre 1,5 i 2kg. La cava on s’afinen, manté d’origen una entrada d’aire natural de la muntanya de Clua, aportant-li durant la seva maduració sabors i aromes que fan que el producte final tingui unes característiques organolèptiques que els fan únics.

Iogurt

Iogurt elaborat amb llet de cabra pasteuritzada i ferments làctics. És cremós i la seva densitat varia segons l’època de lactació del remat. En dos formats, de 170 gr i de 700 gr.

 

 iogurt.jpgTaller.jpgProductes (2).jpg

Formatgeria de clua

Document Actions