al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornada sobre Transició Energètica dins la Setmana Cultural de la Sentiu de Sió

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera va organitzar una taula rodona sobre energia renovable, la mobilitat sostenible i la descarbonització de l’economia

DILLUNS 23 SETEMBRE 2024

En el marc de la setmana cultural de la Sentiu de Sió, l’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera (OCTEN) presentava el passat dia 23 la taula debat “Transició energètica, la fi dels combustibles fòssils?”.

La jornada divulgativa plantejada com a taula debat, organitzada per l’Ajuntament de la Sentiu de Sió i conduïda pel tècnic comarcal de l’OCTEN, Josep Raïmat, va començar amb l’emissió de la sèrie documental ENERGIA, centrada en diverses qüestions relacionades amb la transició energètica i l’emergència climàtica.

Els temes que aborden les píndoles de la sèrie documental ‘ENERGIA’ inclouen la generació d’energia renovable, la mobilitat sostenible i la descarbonització de l’economia. També hi destaquen la importància de compartir l’energia i reduir el consum energètic a la llar, així com la rehabilitació energètica per millorar l’eficiència energètica en els edificis existents.

Els vídeos que són d’accés públic a través del canal de Youtube  Energia i el portal de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ofereixen informació útil i exemples pràctics per ajudar les persones a prendre decisions més responsables des del punt de vista energètic. La col·lecció de vídeos té com a objectiu sensibilitzar sobre la urgència de la transició energètica i la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle per combatre l’emergència climàtica.

El documental va permetre generar un debat entre els assistents amb la voluntat de despertar inquietuds  i consciència ambiental. Es  van enfocar temes diversos com les comunitats energètiques en l’àmbit rural i de la comarca de la Noguera, la mobilitat elèctrica i l’electrificació de la xarxa o la importància dels petits municipis en la generació de recursos renovables en el mercat econòmic, la diversificació de l’economia o la fixació de població gràcies al sector agrícola i ramader lligat als vectors energètics.

L’Oficina de Transició Energètica Comarcal de la Noguera està a disposició dels ens locals, entitats socials i empreses juntament amb la xarxa de 41 oficines desplegades en el territori, per oferir divulgació, formació i acompanyar els projectes de generació renovable arreu de Catalunya.