al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornada tècnica sobre l'Estratègia Catalana de Biogàs i Digestat a Catalunya

Programa de la jornada
Programa de la jornada

DIJOUS 13 JUNY 2024

El proper divendres 21 de juny de 2024 a l'espai de l’Energy – HubLab Balaguer, tindrà lloc una jornada tècnica dedicada a l'Estratègia Catalana de Biogàs i Digestat, organitzada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, conjuntament amb el Clúster Bioenergia de Catalunya.

 

L’objectiu de la sessió és exposar els objectius d’aquestes estratègies d’impuls, així com les tecnologies disponibles i els seus requisits. També pretén detectar i resoldre necessitats o incerteses dels tècnics al serveis dels municipis en aquest àmbit i esdevenir un punt d’informació per a responsables dels governs locals i possibles promotors de projectes, en relació amb els conceptes bàsics i amb l’estat de situació de l’evolució tècnica i normativa.

 

Els participants tindran l'oportunitat d'escoltar experts reconeguts com el professor Xavier Flotats de la UPC, Laia Sarquella de l'ICAEN i Neus Ferrete del DACC, que abordaran temes tan rellevants per al nostre territori com les instal·lacions de producció de biogàs, l'Estratègia Catalana de Biogàs 2030 i l'Estratègia Catalana de Digestat.

 

La jornada preveu ser un punt de trobada per a tècnics municipals d’àmbits com l’arquitectura, l’enginyeria i el medi ambient, així com per als responsables dels governs locals o possibles promotors de projectes interessats a conèixer les últimes novetats tècniques i normatives en aquest sector.

 

Per assistir a la jornada es recomana inscripció prèvia a través del portal del Pla Anual de transferència tecnològica.

 

Per a més informació sobre la jornada, adreceu-vos a l’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera, ubicada a la seu del Consell Comarcal, on podeu contactar amb el tècnic responsable al telèfon 973 448 933 o per c/e: jraimat@ccnoguera.cat.

 

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera forma part de la Xarxa d’Oficines de Transició Energètica Comarcal i està cofinançada i coordinada de forma conjunta amb la resta de 40 oficines a través de l’Institut Català d’Energia amb l’objectiu d’assolir els objectius estratègics pel que fa a la captació, aprofitament i l'emmagatzematge d’energies d’origen renovable a Catalunya.

Per a més informació sobre l'Estratègia Catalana de Biogàs i Digestat, es pot consultar la pàgina web de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) https://icaen.gencat.cat/ca/.