al contingut a la navegació Informació de contacte

“No deixis que et domini”, títol del cartell guanyador VII Concurs de Cartells Antitabac de la Mesa de Salut Jove de la Noguera

Han participat al concurs 20 cartells

DIMARTS 30 MAIG 2023

L’original titulat “No deixis que et domini”, obra del veí de Balaguer Marc Sol, de 18 anys d’edat, ha resultat el guanyador de la setena edició del Concurs de Cartells Antitabac, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera. Els dos cartells finalistes restants han estat els següents: d’una banda, l’obra titulada “Fumar queda escrit als pulmons”, elaborada per Isolda Porta, Alba Vellvé, Marina Cardeñes, Paula Costafreda, Jessica Ribeiro i Clara Ros, totes elles alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre. I de l’altra, el cartell que porta per lema “Ja n’hi ha prou, digues no”, a càrrec de la balaguerina Genoveva Comelles, d’11 anys d’edat.

El cartell guanyador s’ha endut un premi consistent en un xec regal de 150 euros bescanviables en material esportiu, i apareixerà a les campanyes comarcals dels propers mesos contra el consum de tabac. Els dos finalistes s’han endut, cadascun d’ells, un altre xec de 100 euros per a la mateixa finalitat.

Convocar aquest premi respon a la voluntat de conscienciar el jovent dels riscos que comporta el consum de tabac i els efectes nocius que té per a la salut, per evitar-ne el consum.

Aquest any s’han presentat a concurs una vintena de cartells. L’organització s’ha mostrat satisfeta de l’increment d’originals rebuts en aquesta edició, en part gràcies a les novetats introduïdes a les bases d’enguany, que s’han centrat a obrir la participació a tot el jovent de la comarca d’entre 10 i 20 anys i no només a l’alumnat de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de la Noguera.

L’acte de lliurament dels premis s’ha dut a terme aquest dimarts 30 de maig a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb els actes que se celebren aquests dies amb motiu del Dia Mundial sense Tabac. El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, que ha presidit l’acte, ha subratllat que “la prevenció entre el jovent és bàsica per fer front al tabaquisme”.

Les obres presentades en aquesta edició estan exposades des de fa una setmana a l’Oficina Jove de la Noguera, juntament amb els cartells guanyadors de les anteriors edicions. La mostra es podrà veure fins aquest proper divendres 2 de juny.

Galeria d'imatges