al contingut a la navegació Informació de contacte

Uns 300 escolars de la Noguera reflexionen sobre els perills de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues a través del muntatge “Canvi de marxa”

DIMECRES 12 ABRIL 2023

Fins a 300 joves escolars de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat provinents de quatre instituts de la comarca de la Noguera han assistit aquest dimecres al Teatre Municipal de Balaguer a la representació de ”Canvi de marxa”, un impactant muntatge teatral i educatiu sobre els perills del consum d’alcohol, drogues i d'altres conductes de risc per a la seguretat en el trànsit. L’espectacle, organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i a càrrec de la Fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, combina la representació teatral amb la projecció d’audiovisuals i les experiències de testimonis reals d’accidents de trànsit (professionals dels cossos de seguretat, sanitaris, bombers, víctimes d’accidents i familiars de víctimes), que expliquen en primera persona les conseqüències d’un accident viari i la importància de la prevenció en la sinistralitat viària.

L’objectiu del muntatge és provocar la reflexió dels i les joves al voltant dels perills de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i fomentar les conductes responsables i d’autoprotecció al voltant de la conducció viària. L’activitat arrenca amb una representació teatral que comença amb una trucada telefònica entre dues germanes, en què una d’elles li explica a l’altra que ha vist un accident de trànsit mentre es dirigeix en cotxe cap a una discoteca. La representació es complementa amb la projecció d’audiovisuals divulgatius i finalitza amb les intervencions dels testimonis reals. Els escolars que han assistit al muntatge provenien dels instituts Ciutat de Balaguer, Pia de Balaguer, Vedruna de Balaguer i Els Planells d’Artesa de Segre.