al contingut a la navegació Informació de contacte

3r Concurs de Cartells Antitabac

Per a joves de 10 a 20 anys matriculats en centres educatius de la Noguera

Cartell guanyador del 2018
Cartell guanyador del 2018

DIVENDRES 03 MAIG 2019

Coincidint amb la setmana mundial antitabac, la Mesa de Salut Jove de la Noguera, el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera han organitzat el 3r Concurs de Cartells Antitabac, com a activitat de la campanya de prevenció del consum de tabac entre el jovent de la Noguera amb la finalitat de conscienciar sobre els riscos que comporta el fet de fumar i els efectes nocius que suposa per a la salut.

Els centres docents de la comarca de la Noguera, representats pels alumnes de 10 a 20 anys de les seves respectives classes, en quatre categories: cicle superior de Primària, ESO, Cicles Formatius i Batxillerat. Els treballs es podran fer per petits grups o tota la classe conjuntament de manera que, finalment, cada centre només podrà presentar al concurs un únic cartell per categoria i classe.

Els cartells s’han de presentar al Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, la data límit és el 17 de maig de 2019. D’entre tots els cartells presentats pels centres escolars, el jurat elegirà els 3 millors, i el primer classificat serà la imatge de la campanya 2019 de conscienciació amb motiu del Dia Mundial Antitabac de la comarca de la Noguera, i es podrà veure en les diferents seus de les institucions, centres educatius i centres de salut.

Els 3 cartells guardonats rebran un ordinador portàtil per al centre el primer premi, i una tauleta electrònica també per al centre el segon i el tercer premis.

La prevenció de les addiccions en els joves, entre elles el tabaquisme, és un del eixos de treball de la Mesa de Salut Jove de la Noguera, i per aquest motiu aquesta campanya s’ha portat al centres escolars de la comarca perquè iniciar el jovent ben aviat en aquesta prevenció, ja des de primària.