al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Agència Catalana de la Joventut i el Consell Comarcal de la Noguera posen en marxa el projecte del nou Carnet Jove de la Noguera

Fan una crida per sumar-s’hi a més comerços de la comarca per aconseguir que els joves facin més ús quotidià del carnet

Imatge del nou Carnet Jove de la Noguera
Imatge del nou Carnet Jove de la Noguera

DIVENDRES 14 JUNY 2024

L’Agència Catalana de la Joventut i el Consell Comarcal de la Noguera han posat en marxa aquesta setmana el projecte del nou Carnet Jove de la Noguera. L’objectiu és que el nou carnet reforci el vincle del Carnet Jove d’àmbit nacional —que ja és molt popular entre la joventut catalana— amb el món comarcal i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

 

Amb aquesta iniciativa, que es presentarà a l’octubre, s’incrementaran els avantatges actuals de proximitat per al jovent de la Noguera. Així, es pretén que els i les joves puguin fer servir més el carnet en comerços i establiments de la comarca i, d’aquesta manera, estrènyer el seu arrelament i identitat amb la Noguera.

 

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar gairebé 520.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell comarcal hi ha 2.958 joves que són titulars del Carnet Jove a la Noguera, on ara hi ha 45 avantatges.

 

La posada en marxa del nou Carnet Jove de la Noguera marcarà el punt de partida d’expedició dels nous carnets, que inclouen el logotip "Orgull de Noguera", que és el mateix de l’Oficina Jove de la comarca. D’aquesta manera, els joves que són titulars del Carnet Jove veuran com automàticament el carnet també se’ls converteix en el de la Noguera.

 

La posada en marxa del carnet també serveix per a intensificar la campanya per a captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes i avantatges a la comarca. Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la comarca, repartida actualment entre els àmbits de salut (8,9%), formació (6,7%), esports (15,6%), turisme i mobilitat (11,1%), tecnologia (15,6%), cultura (15,5%) i altres (26,6%).

 

Entre aquests avantatges s’hi compten serveis com ara Escola de Parapent Entrenúvols, Museu de la Noguera, piscines municipals o Teatre Municipal de Balaguer.

 

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 2.958 titulars (52,23% noies i 47,77% nois) que el Carnet Jove té avui a la Noguera repartits entre les següents franges d’edat: 12-13 anys (2,03%), 14-17 anys (14%), 18-21 (23,70%), 22-25 (26,13%), 26-30 (29,99%) i 31 anys (4,15%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 36,33% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Noguera.

 

A més del jovent de la Noguera, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Lleida (30.614 joves), al conjunt de Catalunya (uns 520.000 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions).

 

Els joves de la Noguera que decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove a partir de l’octubre ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a Imagin. El Carnet Jove de la Noguera té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen a la comarca tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja n’eren titulars no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Noguera a l’APP del CJ

 

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas de la Noguera.