al contingut a la navegació Informació de contacte

Una alumna de 6è de primària de Camarasa guanya el IV Concurs de Cartells Antitabac

DIJOUS 28 MAIG 2020

Un cartell elaborat per una alumna de 6è de primària de l’escola Dos Rius de Camarasa ha resultat el guanyador del IV Concurs de Cartells Antitabac i serà la imatge de les campanyes institucionals comarcals contra el consum de tabac dels propers mesos. El concurs ha tirat finalment endavant malgrat la pandèmia de la Covid-19, tot i que també n’ha acabat patint les conseqüències. El tancament dels centres educatius propiciat per l’estat d’alarma ha provocat un descens del nombre d’originals presentats per la complexitat que suposava per als i les alumnes l’elaboració en equip dels cartells. Davant d’aquesta situació, l’organització, integrada per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, ha decidit declarar desertes dues de les categories del concurs (la d’alumnes d’Educació Secundària i la de Batxillerat i Cicles Formatius) i només ha mantingut la categoria per a alumnes d’Educació Primària.

Els premis del certamen també s’han vist alterats per la crisi sanitària i no seran els habituals, com ara un ordinador portàtil per al cartell guanyador. En aquesta edició, l’original guanyador s’endurà un premi consistent en material escolar, mentre que la resta d’estudiants participants rebran un detall en forma també de material escolar i un diploma en agraïment a l’esforç que suposa la seva participació en circumstàncies excepcionals.

La il·lustració guanyadora, obra de l’alumna sota el pseudònim de Càrlix, mostra tres noies joves, dues de les quals consumint tabac, i una frase que encapçala el cartell on es llegeix: “Aquest és l’exemple que vols donar?”. El cartell vencedor serà la imatge comarcal de la Setmana Sense Fum, una campanya en commemoració del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebrarà el proper 31 de maig.