al contingut a la navegació Informació de contacte

Arrenca, cerca d’oportunitats en el territori rural

DIJOUS 21 SETEMBRE 2023

L’Arrenca és una acció promoguda pel Consorci GAL Noguera-Segrià nord juntament amb l’Oficina Jove de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera, en el marc del projecte ODISSEU per al retorn dels joves al món rural.

L’objectiu principal d’aquest projecte és donar a conèixer les oportunitats empresarials del territori on viuen els joves, per tal de fomentar que tinguin en ment el seu lloc d’origen per consolidar la seva carrera professional una vegada finalitzats els seus estudis universitaris.

La tendència al despoblament que pateixen les zones rurals exigeix nous enfocaments i impulsos per tal que el jovent puguin trobar-hi oportunitats reals a nivell laboral i personal.

Per aquest motiu es va impulsar el programa Arrenca, el qual pretén esdevenir un punt de referència  per als joves de la comarca.

El programa Arrenca se centra a oferir eines i estratègies per al desenvolupament d’habilitats professionals i empresarials als joves, i a donar-los a conèixer diferents iniciatives empresarials nascudes i consolidades al seu territori, donant així l’oportunitat de visualitzar de primera mà empreses d’èxit de la seva comarca.

Es vol apropar els joves a les empreses perquè a través de visites i entrevistes amb empresaris i empresàries del seu territori en descobreixin la part més personal i motivadora.

Aquest any, els tallers consistiran en “Gestió comptable i fiscal”, “Com parlar en públic”, “Gestió del temps”, “Tècniques de venda”, “Comunicació no verbal” i “Marca personal”. També es faran visites a empreses de la Noguera i el Segrià nord.

Els joves que participen al programa Arrenca són alumnes preuniversitaris de batxillerat i CFGM de diferents Instituts d’Educació Secundària de la Noguera i el Segrià nord.

L’Arrenca 2023 tindrà lloc dels dies 21 de setembre a 2 d’octubre, i els instituts que hi participaran són l’Institut d’Almenar, l’Institut Ciutat De Balaguer, l’Institut Ermengol IV de Bellcaire, l’Escola Vedruna de Balaguer, l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre i l’Institut Almatà.

La d'enguany serà la novena edició d'aquest projecte, que espera seguir creixent per tal de lluitar contra el despoblament rural i l’arrelament de joves al territori.

Podreu trobar més informació a la pagina web www.arrencajove.cat, on també hi ha vídeos d’empresaris i empresàries inspiradors que expliquen la seva història i què els va motivar a emprendre la seva empresa en un entorn rural, i càpsules formatives, on es pot aprendre sobre diferents temàtiques útils per l’emprenedoria.

 

Aquesta actuació esta finançada pels Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, emmarcada com a acció individual del Consorci GAL Noguera Segrià Nord en el marc del projecte ODISSEU.