al contingut a la navegació Informació de contacte

Cubells revisa els topònims de la Noguera a través de la XVI Comarkalada

Gerb acollirà l’any vinent una nova edició de la Trobada Jove de la Noguera

Foto de grup de la inauguració de la Comarkalada
Foto de grup de la inauguració de la Comarkalada

DIUMENGE 30 JUNY 2024

La pluja que va caure aquest dissabte no va acabar deslluint la XVI Comarkalada, que aquest any es va celebrar a Cubells i va comptar amb la participació de 14 associacions de joves de la comarca. El jovent que s’hi va congregar va poder gaudir d’un munt d’activitats programades durant tot el dia i les diferents associacions juvenils participants van protagonitzar un any més la Fira Jove de la Comarkalada, en què cadascuna d’elles exerceix les tasques d’ambaixadora del seu poble i s’ha de fer càrrec del muntatge del seu estand relacionat amb una temàtica determinada, que cada any és diferent i que en aquesta ocasió es va centrar a representar l’origen del nom del seu poble. Els diferents estands van participar en un concurs, amb premis en metàl·lic de fins a 300 euros, per destacar-ne els tres millors. La XVI Trobada Jove de la Noguera va reunir les associacions de joves d’Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Gerb, la Sentiu de Sió, les Avellanes, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Térmens, Torrelameu i l’amfitriona, de Cubells.

La Comarkalada, organitzada aquest any per l’Associació de Joves Jo Qblls, l’Ajuntament de Cubells i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, és una activitat inclosa en el Pla Comarcal de Joventut que respon a la voluntat de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca i que cada any es celebra en un municipi diferent.

La jornada va arrencar al matí amb un taller teatralitzat sobre la immigració i la interculturalitat amb la companyia La Nave Va. La inauguració de la Comarkalada va ser a càrrec del president del Consell Comarcal, Miquel Plensa; la vicepresidenta del Consell i consellera de Joventut, Maricel Segú; la directora dels Serveis Territorials de Joventut a Lleida, Joana Terré, i l’alcalde de Cubells, Sebastià Boixadera.

El programa d’actes es va allargar durant tot el dia i, a banda de la Fira Jove, també va incloure un vermut electrònic, un dinar de “jo porto”, una gimcana jove, un concurs de cant (amb el premi per a la persona guanyadora de cantar una cançó al concert de nit amb Els Catarres), un “Altaveu Jove”, jocs de taula o un concurs de botifarra, entre d’altres. Una de les novetats destacades es va centrar a oferir durant tot el dia i tota la nit una barra “free alcohol”, amb còctels 0%, amb la voluntat de sensibilitzar els joves que l’oci també es pot gaudir sense consumir alcohol.

Un dels moments més esperats de la jornada va ser cap al vespre amb el relleu de la Comarkalada, en què la organització desvetlla quina població acollirà la propera edició de la Trobada Jove de la Noguera. En aquesta ocasió, el poble que l’any que ve es convertirà en la seu de la XVI Comarkalada serà Gerb.

Després del sopar popular, que va acollir més de 200 comensals, la xaranga Festucs Brass Band va protagonitzar una rua musical que va portar els joves fins a la zona del concert de nit, que va registrar un gran èxit de públic. La pista poliesportiva de Cubells es va vestir de gala per acollir un cartell de luxe, encapçalat per Els Catarres, Figa Flawas i el Dj. Jordi Balagué.