al contingut a la navegació Informació de contacte

El JoVa torna aquest juliol amb 15 municipis participants

L'acte de presentació al claustre del Consell Comarcal va comptar amb la presència d'alcaldes i representants dels 15 municipis participants.
L'acte de presentació al claustre del Consell Comarcal va comptar amb la presència d'alcaldes i representants dels 15 municipis participants.

DIJOUS 17 JUNY 2021

La desena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, arrencarà aquest proper mes de juliol amb 15 municipis participants de la comarca de la Noguera, una xifra similar a la de les últimes edicions anteriors a la Covid-19. El nombre de joves que hi participaran també es preveu que augmenti sensiblement en relació al JoVa de l’any passat, marcat pels efectes de la pandèmia. El projecte, dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys de la comarca, consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Els municipis que aquest any s’han adherit al JoVa són Àger, Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, La Sentiu de Sió, Les Avellanes i Santa Linya, Montgai, Penelles, Ponts, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. Totes les poblacions participants duran a terme el projecte durant els mesos de juliol i agost i les activitats que preveuen desenvolupar ja estan confirmades. A Bellcaire d’Urgell i Algerri, per exemple, els i les joves tenen la intenció de crear una pintura mural al carrer. A Àger duran a terme una campanya de reciclatge i pintaran mobiliari urbà. A La Sentiu de Sió recuperaran un corriol, a Castelló de Farfanya milloraran l’entorn natural del poble i pintaran espais públics, a Balaguer faran tasques de rehabilitació d’escoles, a Les Avellanes i Santa Linya, Térmens, Vallfogona de Balaguer, Torrelameu, Ponts i Montgai duran a terme tasques de neteja i pintura d’espais municipals, a Ivars de Noguera desbrossaran espais verds i pintaran mobiliari urbà i a Camarasa els i les joves assumiran tasques de suport als monitors/es de les estades d’estiu. El jovent participant haurà de destinar a cadascun dels projectes un total de 40 hores.

Tal com ja va passar l’any passat a causa de les mesures de seguretat derivades de la pandèmia de la Covid-19, en aquesta edició també s’ha optat per posposar la tradicional sortida a PortAventura. Aquesta iniciativa es celebrava un cop havia finalitzat el projecte i tenia com a objectiu agrair al jovent inscrit la feina feta a benefici del poble. A canvi del desplaçament al parc temàtic, l’Oficina Jove de la Noguera regalarà una motxilla a cadascun/a dels i les participants. Les accions previstes en el marc del JoVa es duran a terme a través de grups tancats acompanyats de monitors/ores, respectant les mesures d’higiene i seguretat establertes.