al contingut a la navegació Informació de contacte

El JoVa tanca l’edició d’aquest any amb uns 90 joves participants de la Noguera

DIVENDRES 02 OCTUBRE 2020

Una norantena de joves de 7 municipis de la comarca de la Noguera han participat aquest estiu en la novena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera. El jovent, d’entre 12 i 17 anys, i els ajuntaments que s’han adherit al projecte han desafiat les incerteses generades per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i han pogut dur a terme amb èxit totes les accions proposades en el marc del JOVA. El projecte, d’àmbit comarcal, consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Els municipis adherits aquest estiu al JoVa han estat finalment Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Menàrguens, Penelles i la Sentiu de Sió. Pel que fa a les activitats que s’han dut a terme, a Algerri han creat una pintura mural de grans dimensions, a les Avellanes i Santa Linya han dut a terme tasques de neteja i pintura d’espais públics, a Balaguer han fet tasques de rehabilitació de parcs infantils i parcs lúdics i de salut, a Bellcaire d’Urgell han pintat façanes i senyalització horitzontal, a Menàrguens han repintat passos de vianants i mobiliari públic, a Penelles han desbrossat espais i han rehabilitat mobiliari municipal, i a la Sentiu de Sió han recuperat un pont d’una antiga segla de reg i han desbrossat espais públics.

Una de les principals novetats d’aquest any, derivades de les mesures de seguretat motivades per la pandèmia, ha estat l’eliminació de la tradicional sortida a PortAventura per agrair al jovent inscrit la feina feta a benefici del poble. A canvi, l’Oficina Jove ha regalat a cadascun/a dels i les participants uns auriculars sense fil.