al contingut a la navegació Informació de contacte

El JoVa augmenta el nombre de municipis participants i arriba fins als 22

Presentació del JoVA 2024
Presentació del JoVA 2024

DILLUNS 17 JUNY 2024

El projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, arriba a la seva tretzena edició amb la participació de fins a 22 municipis de la comarca, una xifra que consolida la línia creixent de la darrera edició, en què ja es va assolir la xifra històrica de 19 municipis. El JoVa, dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys, és un projecte comarcal que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments, fomentant així el sentiment de pertinença i arrelament al seu poble.

Els 22 municipis (i 25 pobles) que aquest any s’han adherit al JoVa són Àger, Albesa, Algerri, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer (i Gerb), Preixens, Penelles, Ponts, la Sentiu de Sió Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer (juntament amb l’Hostal Nou i la Codosa i la Ràpita). L’acte de presentació de l’edició d’enguany s’ha celebrat aquest dilluns a l’Oficina Jove de la Noguera i ha comptat amb la presència d’alcaldes/esses i representants dels municipis participants.

Totes les poblacions duran a terme el JoVa durant el mes de juliol i el jovent participant haurà de destinar a l’activitat un mínim de 30 hores. Les principals accions que s’executaran en el marc d’aquest projecte són l’adequació i neteja d’espais municipals, la rehabilitació i pintura de mobiliari urbà o col·laboracions en l’organització d’activitats municipals. Les inscripcions, que s’han de formalitzar de forma telemàtica, ja estan obertes des de fa dies i el termini per apuntar-s’hi finalitza el proper 26 de juny.

El programa JoVa finalitzarà el 28 d’agost amb la tradicional sortida a PortAventura per agrair als i les joves la tasca feta a benefici del seu poble. Així mateix, els i les participants també rebran com a obsequi una samarreta personalitzada del JoVa.