al contingut a la navegació Informació de contacte

El JoVa encara la seva dotzena edició amb la participació de 19 municipis

Representants dels ajuntaments participants
Representants dels ajuntaments participants

DILLUNS 26 JUNY 2023

El projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, afronta la seva dotzena edició amb la participació de 19 municipis de la comarca, una dada que consolida la línia ascendent de la darrera edició, en què es va assolir la xifra històrica de 19 municipis. El JoVa, dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys, és un projecte comarcal que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Els municipis que aquest any s’han adherit al JoVa són Àger, Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Cubells, Ivars de Noguera, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. L’acte de presentació de l’edició d’enguany s’ha celebrat aquest dilluns al claustre del Consell Comarcal i ha comptat amb la presència d’alcaldes/esses i representants municipals dels 18 municipis participants.

Totes les poblacions duran a terme el JoVa durant els mesos de juliol i agost i el jovent participant haurà de destinar a l’activitat un mínim de 40 hores. Les principals accions que es duran a terme en el marc d’aquest projecte són l’adequació i neteja d’espais municipals, la rehabilitació i pintura de mobiliari urbà o col·laboracions en l’organització d’activitats municipals. Les inscripcions ja estan obertes des de fa dies i el termini per apuntar-s’hi finalitza el proper 2 de juliol. Precisament, una de les principals novetats d’aquest any es centra en les inscripcions, que s’han de formalitzar de forma telemàtica.

El programa JoVa finalitzarà el 30 d’agost amb la tradicional sortida a PortAventura per part de tot el jovent participant. La sortida respon a la voluntat d’agrair als i les joves les tasques fetes a benefici del seu poble. Així mateix, els i les participants també rebran com a obsequi una samarreta personalitzada del JoVa.