al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Encomarca’t s’allarga un dia més i visitarà el congost de Mont-rebei i les cales del cap de Creus

Encomarca't 2018
Encomarca't 2018

DIMECRES 22 MAIG 2019

La segona edició del projecte Encomarca’t, una trobada entre joves de la Noguera i de l’Alt Empordà impulsada per les Oficines Joves dels respectius consells comarcals, visitarà aquest estiu dos dels principals atractius turístics de les dues comarques, el congost de Mont-rebei i les cales del Cap de Creus. Aquest projecte d’intercanvi juvenil, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i les coordinacions territorials de Joventut a Lleida i Girona, presenta aquest any un programa d’activitats més ambiciós. Una de les principals novetats és la durada, que passa de quatre dies, distribuïts en dos caps de setmana diferents, a cinc dies consecutius, de l’1 al 5 de juliol. Aquest canvi de format respon a la voluntat de l’organització de potenciar la cohesió del grup i la convivència i també és fruit d’una demanda de les/els participants de l’anterior edició per concentrar les dos trobades a la Noguera i l’Alt Empordà en una mateixa setmana.

L’Encomarca’t té com a objectiu l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les/els joves i les/els tècnics/ques de Joventut de les dos comarques per compartir problemàtiques, necessitats i inquietuds juvenils, així com també per afavorir l’intercanvi cultural i lúdic a través de la descoberta del territori. Un altre dels trets distintius del projecte és que les/els adolescents participants, que hauran de tenir una edat compresa entre els 14 i els 21 anys, exerceixen d’amfitrions/es per donar a conèixer la seva comarca als de l’altra.

El programa d’activitats de la segona edició de l’Encomarca’t arrencarà el proper 1 de juliol a Balaguer i finalitzarà el 5 de juliol a Figueres. El primer punt de trobada serà a la capital de la Noguera, amb una visita al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre i una visita guiada pel centre històric. Les activitats continuaran l’endemà amb una sortida al congost de Mont-rebei i un taller nocturn d’observació d’estrelles, i l’estada a la Noguera finalitzarà el 3 de juliol amb una visita diürna al Centre d’Observació de l’Univers (COU), a Àger. Aquell mateix dia el projecte es desplaçarà a l’Alt Empordà, amb una visita guiada a Figueres, basada en un itinerari de caire històric que repassa els bombardeigs i els refugis a la ciutat durant la Guerra Civil espanyola. L’endemà està prevista una sortida amb barca des de Roses fins a Cadaqués, resseguint les cales del sud del Parc Natural del Cap de Creus. L’últim dia es reservarà per visitar el Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i la mina d’en Negrín, a la Vajol, on el govern de la segona República va amagar fons del Banc d’Espanya i obres d’art del Museu del Prado durant la Guerra Civil.

L’Encomarca’t té un preu de 50 euros per persona i ho inclou tot: desplaçaments, dietes, allotjament i abonaments. Les inscripcions s’han de fer efectives online, omplint el formulari disponible al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat). El termini per apuntar-s’hi finalitzarà pocs dies abans de l’1 de juliol. Les places són limitades.