al contingut a la navegació Informació de contacte

La 14a Comarkalada recorda les sèries de TV preferides del jovent de la Noguera

DILLUNS 07 OCTUBRE 2019

La 14a edició de la Comarkalada, celebrada el passat dissabte 5 d'octubre a la Sentiu de Sió, es va convertir en un gran plató al carrer amb centenars de joves de la Noguera amb disfresses de personatges de sèries de TV. La iniciativa formava part de la Fira Jove de la Comarkalada, en què cada associació de joves participant exerceix les tasques d’ambaixadora del seu poble i s’ha de fer càrrec del muntatge d’un estand, aquest any sota la temàtica “La meva sèrie preferida”. En aquesta ocasió, es van convertir en actors i actrius per un dia i van decorar la seva carpa amb motius que recordaven sèries de TV com “The Walking Dead”, “Los Picapiedra”, “Narcos”, “Plats bruts”, “Vis a vis”, “La casa de papel” “Phineas i Ferb” o “Oliver i Benji”, entre d’altres. Les activitats de la Fira i, per extensió, de la Comarkalada, organitzada aquest any conjuntament per l’Associació Jovent La Sentiu, l’Ajuntament de la localitat i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, responen a la intenció de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca.

La XIV Trobada Jove de la Noguera va reunir 13 associacions de joves dels municipis d’Albesa, les Avellanes, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Cubells, Menàrguens, Penelles, Ponts, Os de Balaguer, Térmens i Torrelameu, i l’amfitriona de la Sentiu de Sió. El primer premi de la Fira Jove per a l’estand guanyador, consistent en un xec en metàl·lic de 300 euros, se’l va endur l’Associació de Joves de les Avellanes, que va escenificar la sèrie “Peaky Blinders”. El segn premi, de 200 euros, va ser per a l’Associació Juvenil Sam Pitot d’Os de Balaguer i el tercer, de 100, va correspondre a l’Associació de Joves Jo Qbells.

Un dels moments més esperats de la jornada va ser el relleu de la Comarkalada, en què els organitzadors donen a conèixer quina població de la Noguera acollirà la propera edició de la Trobada Jove de la Noguera. El municipi que l’any que ve es convertirà en la seu de la XV Comarkalada serà Térmens. En aquest punt, el president del Consell Comarcal, Miquel Plensa, també va avançar que, de cara a l’any 2021, la població que rebrà la Trobada Jove serà Cubells. Les dos localitats s’havien presentat per ser-ne l’any vinent les amfitriones.

La jornada va arrencar al matí amb un fòrum dirigit a alcaldes/esses i regidors/es de la comarca, amb l’assistència d’una trentena de representants polítics locals. Posteriorment es va inaugurar la Comarkalada, a càrrec del president del Consell Comarcal, Miquel Plensa; la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, i l’alcalde de la Sentiu de Sió, Josep Torres.

Un altre dels moments destacats va ser el concert de nit, amb un èxit rotund de públic. El pavelló poliesportiu de la Sentiu va vibrar amb les actuacions de Band The Cool, Rocktambuls, DJ Marsal Ventura i DJ Gnix. El programa d’actes es va allargar durant tot el dia i també va incloure un dinar popular, amb l’assistència d’uns 300 comensals, espectacles de carrer, una gimcana jove, concursos o una exhibició de quads, entre d’altres.