al contingut a la navegació Informació de contacte

La Trobada de Centres Escolars de la Noguera estrena nou format i aplega més de 200 alumnes

DIVENDRES 13 DESEMBRE 2019

Més de 200 alumnes de la Noguera han participat aquest divendres en una nova edició de la Trobada de Centres Escolars de la Noguera que organitza l’Oficina Jove de la Noguera, marcada aquest any per l’estrena d’un nou format i una nova localització, el casal Lapallavacara de Balaguer. Una de les principals novetats ha consistit a dotar la trobada d’un sentit més pràctic i útil per als/les estudiants participants, a través de sessions d’informació i orientació distribuïdes per facultats i impartides per alumnes de la Universitat de Lleida. L’objectiu és que els i les participants “puguin resoldre dubtes sobre el seu futur acadèmic d’una manera més directa i propera amb els estudiants universitaris i es puguin entendre millor pel fet d’utilitzar el mateix llenguatge, que els generi més confiança”, remarca Anna Porté, coordinadora de l’Oficina Jove de la Noguera. Per aquest motiu, les diferents sales de l’edifici s’han habilitat com a punt d’informació de cadascuna de les facultats lleidatanes inscrites a la jornada, com són la d’Educació, Psicologia i Treball, Lletres, Medicina, la facultat de Dret, Economia i Turisme, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria, Infermeria i Fisioteràpia, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària, l’Escola Universitària de Relacions Laborals o INEFC. A la Trobada hi han assistit alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius dels Instituts Els Planells d’Artesa de Segre, Almatà, Ciutat de Balaguer, Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell i l’Escola Vedruna de Balaguer.

La inauguració ha anat a càrrec de la presidenta en funcions del Consell Comarcal de la Noguera, Sra. Anna Maria Calvís, i el paer en cap de Balaguer, Sr. Jordi Ignasi Vidal. El programa d’activitats ha continuat després amb les sessions d’orientació sobre els diferents estudis que s’ofereixen a la UdL. La part final de la Trobada s’ha centrat en dues xerrades sobre beques per explicar als i les estudiants els diferents ajuts existents per cursar estudis superiors no obligatoris i quins tràmits cal fer per demanar-los. La primera de les xerrades ha anat a càrrec de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la segona s’ha centrat en les beques que es poden demanar per a la UdL.

La jornada s’ha completat amb la cloenda de la setena edició de l’Arrenca, un programa dirigit a joves i empresaris/àries per a la cerca d’oportunitats laborals, també organitzat per l’Oficina Jove de la Noguera i el Grup d’Acció Local (GAL) Noguera-Segrià Nord. L’acte ha inclòs l’entrega de premis del concurs d’eslògans de l’Arrenca, en què cadascun dels i de les joves participants havia de crear un lema sobre les empreses que havia visitat. L’eslògan guanyador ha estat “Fresca i feta sense pressa, la Noguera et presenta la millor cervesa”, obra de l’alumne de l’institut Ciutat de Balaguer Amin Rajiaf, que ha rebut un premi consistent en una tauleta electrònica. Els cinc finalistes del concurs també s’han endut cadascun d’ells un llapis de memòria USB i un bolígraf de l’Oficina Jove de la Noguera.