al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Jove de la Noguera repartirà mil preservatius a la Transsegre

DIVENDRES 22 JUNY 2018

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Associació Antisida de Lleida han tirat endavant, un any més, una nova edició del “Mulla’t segur/a per la Transsegre”, una campanya preventiva i de sensibilització dirigida als joves per evitar malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. La iniciativa consistirà a distribuir gratuïtament uns 1.000 preservatius durant la 35a edició de la Transsegre, que es durà a terme del 13 al 15 de juliol. L’Oficina Jove de la Noguera i l’Associació Antisida han fet entrega dels preservatius aquest dijous als organitzadors de la festa major d’estiu per excel·lència de Balaguer, l’associació Admiral’s Cup Lights.

L’acte s’ha celebrat a la seu de l’Oficina Jove, a l’edifici de Lapallavacara de Balaguer, i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, el coordinador de l’Oficina Jove de la Noguera, Marc Terés, la tècnica de l’Associació Antisida de Lleida, Sònia Notario, i dos dels membres de l’organització de la Transsegre, Dani Carrasco i Flor Martínez.

El repartiment dels preservatius es farà a Balaguer el proper dissabte, 14 de juliol, en el moment del lliurament de la documentació als participants i de les verificacions tècniques de les embarcacions. Prèviament, l’associació Antisida de Lleida durà a terme una acció de conscienciació de sexualitat segura i positiva. Això serà un dia abans, divendres 13 de juliol a la nit, a través del seu projecte de prevenció i informació Més que festa, en què, per segon any consecutiu, diversos voluntaris de l’entitat es desplaçaran in situ a la zona on es celebri la festa nocturna de la Transsegre per informar els joves d’aspectes relacionats amb la sexualitat com ara conductes de risc, promoció de la salut sexual o informació de la prova per a la detecció del VIH. Ho faran acompanyats d’un estand mòbil fabricat per a l’ocasió i també repartiran preservatius.