al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Jove estrena un espai de trobada de salut emocional

DIVENDRES 23 DESEMBRE 2022

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera preveu estrenar el proper 9 de gener un punt de trobada per a joves d’entre 12 i 30 anys que pateixin alguna problemàtica emocional o mental. El nou Espai de Trobada Jove de Salut Emocional (ETJSE) és un servei gratuït i confidencial en què les persones usuàries es podran trobar per compartir experiències i crear vincles entre elles.

L’ETJSE, que s’ubicarà en una de les sales de l’Oficina Jove de la Noguera, comptarà amb una professional que s’encarregarà de dinamitzar i coordinar l’espai. El servei també es complementarà amb tallers o xerrades de representants d’entitats, institucions, organismes o personalitats relacionades amb l’àmbit de la salut mental i emocional.

L’objectiu de l’ETJSE és que esdevingui un espai de trobada “neutral”, proper i desvinculat de l’àmbit sanitari, per tal que els joves amb inquietuds emocionals se sentin relaxats, no es trobin sols i comparteixin preocupacions, malestars, dubtes o necessitats. En cap cas es tracta d’un espai de teràpia, vinculat a l’àmbit mèdic. El nou servei vol ser un complement dels agents socials comarcals especialitzats en patologies mentals o emocionals (com ara els CAP o els centres de salut mental) i, en aquest sentit, qualsevol cas que es detecti que pugui ser qualificat de greu es derivaria cap als serveis sanitaris corresponents.

El nou espai té la voluntat d’abordar problemàtiques com ara l’ansietat, la depressió, els trastorns alimentaris o, especialment, les temptatives o ideacions suïcides. Precisament, el servei vol prestar especial atenció en aquest últim apartat, arran de l’increment constant de suïcidis entre joves que s’està registrant els últims anys a Catalunya, convertint-se en la segona causa de mort no natural.

L’ETJSE obrirà portes el proper 9 de gener i l’horari d’obertura serà el segon dilluns de cada mes de 17h a 19h.