al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 160 alumnes i una desena d’empreses de la Noguera han participat a la 6a edició del programa Arrenca

DIMECRES 31 OCTUBRE 2018

Més de 160 alumnes de cinc centres educatius de secundaria de la Noguera i una desena d’empreses de la comarca han participat en la sisena edició del programa Arrenca, per a la cerca d’oportunitats laborals, dirigit a joves i a empresaris del món rural, que va finalizar el passat 25 d’octubre després de gairebé un mes d’activitats amb una quinzena de xerrades i visites a empreses de la Noguera.
 L’Arrenca està organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el Grup d'Acció Local (GAL) Noguera Segrià-Nord, amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, es defineix com un projecte que va dirigit a estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com també a empresaris rurals, amb l’objectiu que identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca, moltes d’elles pioneres en el seu sector, i així poder orientar el seu futur amb garanties i minimitzar la tendència a la despoblació que pateixen les zones rurals.
La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, ha destacat l’èxit de participació d’enguany de les empreses i els alumnes participants i ha subratllat que iniciatives com aquesta “potencien l’emprenedoria dels joves de la comarca i fomenten l’arrelament empresarial al territori”.
Han participat en aquesta sisena edició de l’Arrenca estudiants dels centres educatius Ciutat de Balaguer, Almatà de Balaguer, Vedruna de Balaguer, Els Planells d’Artesa de Segre i Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell. Els joves participants han visitat una desena d’empreses de la Noguera de diferents àmbits, com ara l’agroalimentari, el turístic o el tecnològic. Les empreses que han pogut visitar són el Centre d’Empreses Innovadores (CEI), de Balaguer, la fundació d’innovació làctia Diferencia2 (Balaguer), Tallers Gili (Montgai), el celler Castell del Remei (Penelles), la cerveseria La Vella Caravana (Menàrguens), OliCastelló (Castelló de Farfanya), Càmping La Noguera (Sant Llorenç de Montgai), Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer) i Eguren Metálicos (Térmens). El projecte també ha comptat amb la participació d’una trentena d’estudiants de l’institut d’Almenar i la visita a una empresa del Segrià-Nord (la planta de tractament de residus RodaDolcet, a Vilanova de la Barca). L’objectiu de les visites és que els joves puguin conèixer “in situ” diferents exemples d’èxit empresarial i d’aquesta manera generar inquietuds emprenedores. El programa aposta per la creació de vincles entre el teixit empresarial i el col·lectiu jove que formarà part del futur professional i emprenedor de la zona.

L’Arrenca va donar el tret de sortida a mitjans del passat mes de setembre amb un total de 7 ponències dirigides a joves i empresaris orientades a la millora de la gestió empresarial, en àmbits com ara les habilitats comunicatives, el lideratge, l’ús de les noves tecnologies de la informació o el desenvolupament d’una marca personal diferenciadora.
Una de les novetats destacades d’aquest any és la gravació d’un vídeo per part de cadascuna de les classes dels instituts participants on expliquen allò que els ha sorprès més, si els han estat d’utilitat les visites o les xerrades o quina valoració en fan. L’audiovisual guanyador rebrà un premi consistent en una tauleta. L’entrega del premi es durà a terme durant la celebració de la sisena edició de la Trobada de Centres Escolars, organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i prevista pel proper 14 de desembre al Teatre Municipal de Balaguer.
El programa “Arrenca” forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.