al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove de la Noguera acull l’exposició “Sortim” sobre els riscos del consum d’alcohol en espais d’oci nocturn

La mostra es complementa amb un "escape room" sobre la influència de la pressió de grup en la presa de decisions pròpies al voltant del món de les addiccions.

DIMARTS 27 FEBRER 2024

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera acull per primera vegada, des del 26 de febrer fins al 15 de març, l’exposició “Sortim”, una mostra dirigida a joves que vol reflexionar de manera gràfica sobre el consum d’alcohol i les conductes de risc que pot generar en espais d’oci nocturn. La mostra, organitzada per l’Oficina Jove i la Fundació Antisida de Lleida, es complementa amb un “escape room” o joc d’escapada on els joves treballen de forma participativa el món de les addiccions i com poden superar aquestes conductes de risc, motivades per les pressions socials dels grups de pertinença, a través de l’assertivitat i d’altres tècniques de comunicació.

L’exposició, obra de l’Associació Promoció i Desenvolupament Social, consta de 10 plafons que combinen text i il·lustració amb l’objectiu d’augmentar la percepció de risc associada al consum d’alcohol i a la vegada analitzar de forma crítica les conductes sexistes quan els i les joves surten de festa.

La mostra és oberta a tothom i l’entrada és gratuïta. En paral·lel, l’exposició dinamitzada amb el joc d’escapada també vol arribar als centres educatius de la comarca i per aquest motiu la previsió és que més de 180 joves de 4rt d’ESO de tres instituts de la Noguera l’acabin visitant. Els instituts que aquest any s’han sumat al projecte són l’Almatà de Balaguer, Els Planells d’Artesa de Segre i l’Escola Pia de Balaguer.