al contingut a la navegació Informació de contacte

Trobada d’alumnes de la Noguera a Balaguer per orientar-se sobre el seu futur acadèmic

DIVENDRES 14 DESEMBRE 2018

Uns 230 alumnes de quatre instituts de la Noguera han participat aquest divendres en una nova edició de la Trobada de Centres Escolars de la Noguera al Teatre Municipal de Balaguer. La jornada és organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera amb l’objectiu d’orientar els i les estudiants perquè puguin decidir el seu futur acadèmic, i hi han assistit alumnes de batxillerat i cicles formatius dels instituts Els Planells d’Artesa de Segre, i Almatà, Ciutat de Balaguer i l’Escola Vedruna de Balaguer.

La inauguració de la Trobada ha anat a càrrec de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. El programa d’activitats ha continuat després amb una xerrada de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per explicar als i les estudiants els diferents ajuts existents per cursar estudis superiors no obligatoris i quins tràmits cal fer per demanar-los.

La segona part de la jornada ha inclòs les anomenades “Taules d’experiències”, dos xerrades-col·loqui dirigides als i les joves assistents. En la primera han intervingut tres graduades universitàries que han explicat la seva experiència acadèmica i laboral personal, així com els seus reptes professionals. En la segona tres empresaris del territori han parlat de la seva experiència empresarial i els motius que els han portat a establir la seva empresa a la comarca.

La jornada s’ha completat amb la cloenda de la sisena edició del projecte Arrenca, d’emprenedoria juvenil per a la cerca d’oportunitats laborals, també organitzat per l’Oficina Jove de la Noguera i el Grup d’Acció Local (GAL) Noguera-Segrià Nord. Precisament. Una de les novetats destacades de la Trobada ha estat la fase final del concurs audiovisual del projecte Arrenca, en què cada classe dels quatre instituts participants havia de presentar un vídeo. Al document, els alumnes hi havien d’explicar allò que els havia sorprès més de l’Arrenca d’aquest any, si els havien estat d’utilitat les visites a empreses i les xerrades o quina valoració feien de tot el projecte. L’acte d’avui ha posat el punt final amb el visionat del vídeo guanyador i la posterior entrega del premi, consistent en una tauleta, als alumnes del cicle de formació de grau mitjà de l’Institut Almatà de Balaguer.