al contingut a la navegació Informació de contacte

Un total de 300 joves de la Noguera van d’excursió a PortAventura en el marc del programa JoVa

Trobada final dels nois i les noies del JoVa de la Noguera
Trobada final dels nois i les noies del JoVa de la Noguera

DIJOUS 01 SETEMBRE 2022

Un total de 300 joves de 19 municipis de la comarca de la Noguera que aquest estiu han participat en l’onzena edició del programa JoVa (Joves i Valors) van visitar aquest dimecres el parc temàtic PortAventura, amb entrada i transport gratuïts, com a agraïment pels treballs que han dut a terme en benefici de la seva població. La xifra d’inscrits és una de les més altes de les últimes edicions, superant la registrada l’any 2019 (l’últim any que s’hi va anar, abans de la pandèmia), quan s’hi van desplaçar 240 joves.  

La sortida al parc d’atraccions suposa la cloenda de l’edició d’enguany del JoVa, una iniciativa creada i impulsada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i dirigida a persones d’entre 12 i 17 anys que ofereix al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època d’estiu per millorar el seu municipi a partir de les necessitats dels respectius ajuntaments i de les propostes dels mateixos adolescents. Els participants han destinat al projecte un mínim de 40 hores entre els mesos de juliol i agost.

La sortida a PortAventura va comptar aquest dimecres amb la presència del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i alcaldes/esses i regidors/es dels  municipis de la Noguera que aquest any han participat en el projecte. També s’hi van desplaçar tècnics de l’Oficina Jove, que ha estat qui ha gestionat la iniciativa.

Els pobles que s’han sumat aquest any al JoVa són Àger, Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Cubells,  Gerb (Os de Balaguer), Ivars de Noguera, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. Les principals accions que es duen a terme en el marc del JoVa són l’adequació i neteja d’espais municipals, la rehabilitació i pintura de mobiliari urbà o col·laboracions en l’organització d’activitats municipals.