al contingut a la navegació Informació de contacte

Recollida Selectiva. Què és?

Els residus que generem a diari els podem llençar als diferents contenidors que trobem al carrer del nostre poble (envasos lleugers, orgànica, paper i cartró, vidre i rebuig). En molts municipis també podem trobar altres contenidors especials com són els d’oli vegetal, roba, bombetes, fluorescents, piles, cartutxos de tinta i tòners i medicaments.

Llençar les escombraries al lloc on toca és l’últim pas en la política de les 5 R (Reduir, Rebutjar, Reutilitzar, Reparar i Reciclar). El reciclatge és la darrera oportunitat que tenim de donar valor als residus que generem diàriament.

La recollida selectiva consisteix en el buidat dels diferents tipus de contenidors que hem comentat anteriorment. Els residus que recollim són materials que, gestionats correctament, ens serveixen per poder fabricar nous productes. Això ens permet estalviar energia, aigua i recursos naturals.

Per a tots aquells residus que no hi ha contenidor al carrer del nostre municipi, existeixen les deixalleries comarcals (Balaguer i Artesa de Segre). Les deixalleries són instal·lacions que ens permeten recollir altres residus que també es poden reciclar i no es poden llençar als contenidors dels carrers. A les deixalleries hi podem portar: electrodomèstics, mobles i andròmines, equips d’electrònica i ofimàtica, bicicletes, joguines, runa, vidres plans… (mira la informació més específica a l’apartat DEIXALLERIES).

NOTA: Si tens dubtes de com s’ha de reciclar aquí trobaràs tota la informació.

LES 5 ERRES! (1).png