al contingut a la navegació Informació de contacte

11a temporada del Projecte Cultiva’t – Horts Comunitaris

Representants del Consell Comarcal han visitat els horts on han coincidit amb alguns dels hortolans i les hortolanes
Representants del Consell Comarcal han visitat els horts on han coincidit amb alguns dels hortolans i les hortolanes

DIVENDRES 12 MARÇ 2021

Aquest mes de març comença la 11a temporada del Projecte Cultiva’t – Horts Comunitaris a Balaguer, projecte gestionat per l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d’Inclusió Social (PLIS) i del Servei d'Atenció a la Immigració i la Diversitat (SAID), amb el suport de l’Associació de Dones Solidàries Dona Pas i la col·laboració de Slow Food de Balaguer.

El dia 12 de març s’ha fet una trobada als mateixos horts amb les 12 famílies que hi participaran enguany, derivades dels Serveis Socials d'Atenció Primària i altres entitats que treballen en l'àmbit social de Balaguer. També hi participa el Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental que ja serà el quart any que cultiven amb finalitat terapèutica una parcel·la del Projecte Cultiva't. Com cada any, comptaran amb l'experiència d'un agrònom que donarà suport i assessorament continuat als hortolans i les hortolanes.

El Projecte Cultiva't Horts Comunitaris és una oportunitat de dotar persones en situació d'atur de llarga durada, perceptores d'ajuts socials i en risc d'exclusió social, d'un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d'aliments naturals per a tota la família. L'objectiu és evitar que l'ajuda que es concedeix a la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment i l'assignació de recursos econòmics o aliments, prevenint així dinàmiques caritatives i actituds passives entre les persones beneficiàries, i fomentar que s'impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.

El Projecte Cultiva't Horts Comunitaris sorgeix l'any 2012 com una iniciativa de l'Associació de Dones Solidàries Dóna Pas i l’Associació Africana de la Noguera, per millorar la qualitat de vida de famílies amb necessitats econòmiques. Més endavant les entitats de la Taula d'Entitats del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera van elegir per votació destinar els fons obtinguts d'un Festival Solidari a aquesta iniciativa i així fer possible la implementació d'aquest projecte. I l'any 2013, el Projecte Cultiva't va comptar també amb la implicació del Consell Comarcal de la Noguera i dels Serveis Socials d'Atenció Primària, amb el suport econòmic i tècnic a través del Pla d'Inclusió Social de la Noguera.