al contingut a la navegació Informació de contacte

La II Taula Territorial de l’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de Balaguer se centra en el deteriorament del Centre Històric de Balaguer

S’hi van treballar les necessitats detectades en la primera Taula, i es van recollir propostes d’accions, millores i sinergies

DIMARTS 23 GENER 2024

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Acció Comunitària, i l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària (creat el 2019 entre els departaments de Salut, Salut Pública, Educació i Drets Socials),  van dur a terme la II Taula Territorial de Balaguer el dijous 18 de gener a les 19h al Casal Cívic i Comunitari de l'Eixample de Balaguer.

L'objectiu d’aquesta segona Taula Territorial era continuar el Procés Comunitari de la Diagnosi Comunitària de Balaguer, iniciat l’any 2021 amb la primera Taula Territorial de Balaguer, a la qual es va convocar els diferents agents del territori (administracions, servies, entitats, representants polítics...) que van treballar sobre la detecció i anàlisi de necessitats de Balaguer.

En la segona Taula es va fer la devolutiva de quines són les necessitats detectades en la primera convocatòria de la Taula Territorial de Balaguer, de la qual va sortir prioritzada “El deteriorament del Centre Històric de Balaguer”. Tot seguit es va treballar una dinàmica participativa sobre les necessitats del Centre Històric i propostes d’acció, millores i sinergies.

La valoració d'aquesta sessió participativa ha estat molt positiva, tant per les entitats impulsores com pel Grup Motor d'Acció Comunitària de Balaguer, format pels diferents departaments i també pel Pla de Barris i el Pla d'Entorn de la Paeria de Balaguer. Els objectius marcats de la sessió s'han complert, i es confirma la motivació i la implicació de totes les persones participants que facilitarà que dels grups de treball se’n pugui obtenir molta informació.

El següent pas serà la redacció i presentació dels resultats de la Diagnosi Comunitària al Grup d'Impuls Polític, que estarà format per representants polítics de la Paeria de Balaguer i del Consell Comarcal de la Noguera.

L’objectiu principal d'aquest espai d'Acció Comunitària ha estat i és treballar en xarxa i de manera interdepartamental entre els diferents serveis de l’administració pública per tal d’abordar les necessitats de la ciutadania de Balaguer des d’una perspectiva comunitària i poder proposar una estratègia d’intervenció conjunta i consensuada entre dels diferents departaments, administracions i serveis del territori, comptant amb la participació ciutadana.