al contingut a la navegació Informació de contacte

250 persones porten la polsera del programa Milpeus de la Noguera

DIVENDRES 16 FEBRER 2018

Des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera amb el suport de la Diputació de Lleida, el juny de l’any 2017 es va iniciar el Programa Milpeus, Servei de Polseres QR, adreçat a col·lectius vulnerables perquè, en cas d’emergència, a través d’una polsera amb un codi es pot identificar la persona que la porti i contactar amb les persones de contacte i/o amb els servei d’emergències.

Fins a final d’any s’havia gestionat el lliurament de 250 polseres a persones majors de 75 anys que viuen soles o acompanyades per algú major de 65 anys, o a persones amb una discapacitat superior al 65 %.

A partir del gener de 2018 els requisits per tenir-hi dret canvien i la poden sol·licitar totes aquelles persones majors de 65 anys, independentment de si viuen soles o acompanyades, i aquelles persones que tenen una discapacitat superior al 65%.

Per tal que tota la població que en pot ser beneficiària conegui el programa, es fan xerrades als casals d’avis i als ajuntaments de la comarca per explicar els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i especialment el Programa Milpeus.

Aquest programa té l’objectiu d’afavorir que les persones vulnerables puguin sortir de casa amb una major seguretat, contribuir a mantenir l’autonomia personal i facilitar una intervenció immediata davant de situacions d’accident, de desorientació o d’altres en què la persona pugui estar en risc.