al contingut a la navegació Informació de contacte

30 persones han participat als cursos d’aprofitament alimentari del Consell Comarcal de la Noguera

DIMARTS 15 MAIG 2018

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape i el Pla d'Inclusió Social, han organitzat el primer Curs d'Aprofitament Alimentari d'aquest any 2018. Aquests cursos s'organitzen dos vegades a l'any des de 2015, i estan destinats a persones i famílies receptores d'aliments del Projecte Àgape que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.

Aquest curs s'imparteix al Centre Obert La Noguera, i la intenció és anar-lo repetint perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi. En aquesta edició hi han participat 30 persones, dividides en dos grups de 15 cadascun.

El curs consta de 2 sessions per grup, els dies 7 i 14 de maig el primer grup, i els dies 9 i 16 de maig el segon.

En la primera sessió tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, i també dels supermercats i dels productes, i un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments. La segona sessió la va impartir una cuinera que va facilitar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i també va explicar alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants.