al contingut a la navegació Informació de contacte

3a Trobada de les persones voluntàries del Projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera

DIMARTS 10 DESEMBRE 2019

El dilluns 9 de desembre el Consell Comarcal de la Noguera va organitzar una trobada de les entitats i de les persones voluntàries que col·laboren en el projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera.

La vicepresidenta del Consell Comarcal, Anna Maria Calvís, va agrair a totes les entitats i persones voluntàries la seva col·laboració i, especialment, el seu compromís solidari amb Àgape, que es visibilitza en la seva implicació amb la feina del dia a dia.

Les entitats referents del Projecte Àgape són el Consell Comarcal de la Noguera, Càritas i Creu Roja, que gestionen i tiren endavant el dia a dia d’aquest banc d’aliments solidaris de la Noguera, amb punts de distribució a Balaguer, Artesa de Segre i Ponts. També destaquen com a col·laboradors essencials La Caixa i l’Ajuntament de Balaguer, l’Ajuntament d’Artesa de Segre i l’Ajuntament de. Ponts. A més a més, hi tenen un paper important totes les escoles i instituts de Balaguer, l’Associació L’Estel, el Grup de Monitors Lluís Garrofé, la Comunitat Islàmica de Balaguer i l’Església Paraula de Fe de Balaguer, ja que tots ells amb les seves recollides d’aliments han contribuït a poder ampliar el nombre de persones beneficiàries.

El director dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Josep Lluís Bonet, va exposar el balanç de l’any 2019 del projecte Àgape, que es resumeix en un total de 990 persones beneficiàries, totes elles derivades dels Serveis Socials, de Càritas o de Creu Roja, que treballen de manera coordinada. Pel que fa al volum d’aliments, s’han distribuït un total de 100.440 Kg, i d’aquests 39.305 provenien de les campanyes de recapte i altres col·laboracions, com donacions de particulars, d’empreses, de supermercats de Balaguer i altres entitats. La resta de quilos provenien de la Unió Europea.