al contingut a la navegació Informació de contacte

Actes a la Noguera per dir prou a les violències envers les dones

Promoguts pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera

Activitats al voltant del 25 de novembre
Activitats al voltant del 25 de novembre

DILLUNS 23 NOVEMBRE 2020

                                                                         

Aquest any 2020, el Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat al voltant del dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, un seguit d’activitats per manifestar el rebuig a la violència que encara avui s’exerceix contra les dones.

El dia 25 de novembre, a les 12 del migdia, s’unirà a la convocatòria de l’ICD que convida tota la ciutadania a fer un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia ho permeti. A més es farà la lectura del Manifest Institucional.

També el mateix 25 de novembre es presentarà el vídeo “Jo també soc masclista. En soc conscient”, elaborat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones dels Serveis Socials de la Noguera, amb el qual s’envia un missatge als homes mostrant diferents situacions de violències masclistes per tal que les puguin identificar i aturar, en el cas que en siguin ells els executors, i promoure la complicitat en l’eliminació d’aquestes violències.  

Dies enrere es va fer pública a través de les xarxes socials l’adhesió a la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, promoguda per l'ICD per reconèixer i desmuntar el masclisme i llençar-lo simbòlicament a la paperera. Es van enviar als ajuntaments de la comarca els adhesius per enganxar-los a les papereres, i també s’ha convidat els centres educatius de secundària de la comarca de la Noguera a adherir-se a aquesta campanya, fent-los entrega dels adhesius i el disseny d’un cartell amb el lema i un recull de les diferents manifestacions de les violències masclistes, per tal que la comunitat educativa de cada centre pugui identificar aquelles que són més difícils de percebre i llençar-les a les papereres dels centres.

Un any més, el Consell Comarcal de la Noguera col·labora amb la Paeria de Balaguer amb l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”, que forma part del catàleg d’exposicions l’Institut Català de les Dones, i amb la qual es proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Aquesta exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Paeria a partir del 23 de novembre.

A més s’ha organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida una formació sobre “Violències sexuals”, amb l’objectiu de dotar els i les professionals de coneixements, habilitats i actituds per prevenir, identificar i intervenir en les violències sexuals que travessen les persones, grups i comunitats que atenen. Aquest curs s’adreça al personal del Consell Comarcal de la Noguera i a d’altres professionals de l’administració pública i entitats privades que realitzen atenció directa amb persones, grups i comunitats.