al contingut a la navegació Informació de contacte

Tornen les activitats amb motiu del 25 de novembre a la Noguera per manifestar el rebuig contra la violència de gènere

Un any més, el Consell Comarcal programa actes en diversos municipis

DIVENDRES 11 NOVEMBRE 2022

El Consell Comarcal de la Noguera a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l'Àrea de Serveis Socials, ha organitzat diferents activitats per visibilitzar el posicionament de rebuig contra la violència de gènere al voltant del 25N i contribuir a erradicar-la.

Com cada any, aquestes activitats es fan en diversos municipis de la Noguera, i també en diferents formats per abastar tot tipus de públic.

La primera activitat programada va ser el pòdcast “Oye Polo”, que es va fer a Albesa el 4 de novembre. Una quarantena de persones van assistir i participar en l’espectacle de les podcasteres Ana Polo i Maria Rovira, que en clau d’humor van descobrir diferents actituds masclistes que encara avui son presents a la nostra societat.

El calendari previst per a les properes activitats és el següent:

- diumenge 20 de novembre, a les 11.00 h, a Balaguer, Cursa de la Dona, conjuntament amb la Paeria de Balaguer,


- diumenge 20 de novembre, a les 17.00 h, a Térmens, espectacle “Contes de bona nit per a nenes rebels", a càrrec de la companyia Espectacles Xavi Demelo,


- dijous 24 de novembre,  a les 19.30 h, acte institucional del 25N, a Menàrguens, amb l’espectacle de performance "Les paraules fan mal",


- diumenge 27 de novembre, a les 17.00 h, a Camarasa,  espectacle "Contes de bona nit per a nenes rebels", a càrrec de la companyia Espectacles Xavi Demelo.  

L’espectacle "Contes de bona nit per a nenes rebels" treballa a partir de les vides de 4 dones que han estat referents històriques, temes com la gelosia o la llibertat (amb Frida Khalo); l'explotació laboral (amb Nina Simone); l'opressió de les persones vulnerables (amb Yoko Ono), i l'autonomia i la independència (amb Coy Mathis)

Aquesta activitat es realitza conjuntament amb el PLACI dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb la celebració del Dia dels Drets dels Infants (20 de novembre).

La performance "Les paraules fan mal", de dansa contemporània, explica les emocions i sensacions que viu una dona quan rep: floretes, paraules d'ànim, menyspreus, insults, qualificatius grollers, amenaces... La violència que s'exerceix sobre les dones a través dels comentaris.

Per altra banda, el SIAD del Consell Comarcal de la Noguera ha col·laborat amb la Paeria, el CAP i els Mossos de Balaguer en la realització d'un fulletó informatiu que la Paeria ha editat per ser difós en el seu Punt Lila,  amb informació necessària per a tota dona que pugui sentir-se agredida en espais d'oci, i també d’una guia de recursos adreçada a professionals per a poder atendre persones víctimes de violència de gènere.