al contingut a la navegació Informació de contacte

ALLEM presenta al Consell Comarcal de la Noguera el projecte pilot “Som Rurals, Som de Muntanya”

DIJOUS 30 NOVEMBRE 2023

Representants de la Federació ALLEM han presentat al consell Comarcal de la Noguera el projecte pilot “Som Rurals, Som de Muntanya” (SR-SdM).

El projecte neix de la detecció de necessitats, situacions de discriminació i soledat que viuen les persones amb discapacitats en entorns rurals i de muntanya. El gruix de les  necessitats identificades es concentren en la urgència de millorar l’accés als serveis de salut bàsics i especialitzats, al lleure, al transport, als serveis socials, a la comunitat i entorn social, a l’habitatge, a l’acompanyament, a l’educació, al treball i l’accés a la informació.

SR-SdM és un projecte pilot pioner per desplegar suports socials de proximitat per a un grup d’entre 36 i 40 persones en 9 comarques rurals i de muntanya de les terres de Lleida i l‘Alt Pirineu i Aran que es troben en situació de vulnerabilitat, per discapacitat, problemes de salut mental i altres causes d’exclusió social, que veuen agreujada la seva situació per l’aïllament de viure en territoris rurals o de muntanya.

El gran volum de necessitats identificades pel grup de professionals de les entitats es concentren en la urgència de millorar l’accés als serveis de salut bàsics i especialitzats, al lleure, al transport, als serveis socials, a la comunitat i entorn social, a l’habitatge, a l’acompanyament, a l’educació, al treball i l’accés a la informació.

A la presentació de la Noguera hi han assistit representants de totes les entitats que portaran a terme el projecte a la Noguera: la Federació ALLEM, l’Associació ALBA, l’Associació l’Estel de Balaguer, les Àrees Bàsiques de Salut de Balaguer i d’Artesa de Segre, i el Consell Comarcal de la Noguera.