al contingut a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana comencen a la Noguera els tallers d’ “Estimulació cognitiva” per a la gent gran

Pretenen millorar la memòria amb tècniques, exercicis, jocs i activitats

Els tallers comencen el dia 2 a Castelló, el 4 a la Baronia, el 5 a Térmens
Els tallers comencen el dia 2 a Castelló, el 4 a la Baronia, el 5 a Térmens

DILLUNS 01 NOVEMBRE 2021

L’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera inicia una nova activitat adreçada a la gent gran, el taller d’Estimulació Cognitiva que, dins de les accions per fomentar els hàbits saludables i l’envelliment actiu, té l’objectiu d’optimitzar el funcionament de les diferents capacitats cognitives (orientació, atenció, memòria, llenguatge...) mitjançant una sèrie d’activitats que le estimulen.

 

“Com es deia? On he deixat el que portava a la mà fa un minut? Què era això tan urgent que havia de comprar? Quin nom era?”  són situacions quotidianes que ens assalten en arribar a una determinada edat i que no sempre són producte de l'envelliment.

Amb aquest taller es pretén ajudar les persones que tenen canvis cognitius associats a l’edat, com dificultats per retenir la informació i mantenir la concentració, creant un espai d'aprenentatge d’estratègies per millorar la capacitat memorística.

El taller d’estimulació cognitiva s’adreça a majors de 55 anys, és completament gratuït i s'impartirà en 7 sessions amb inscripcions prèvies i amb un aforament limitat a 30 persones. Aquesta primera setmana de novembre comença als municipis de Castelló de Farfanya, el dilluns 2, a la Baronia de Rialb el dijous 4, i a Térmens el divendres 5. Properament s’anirà ampliant a altres municipis de la comarca.

La memòria és una capacitat fonamental per al manteniment de la qualitat de vida i cuidar-la és essencial per aconseguir un envelliment actiu. Com si es tractés d'un múscul més, cal exercitar el cervell per mantenir-lo actiu i en forma; en cas contrari, es produeix un progressiu deteriorament que n’afecta el bon funcionament. Així, està demostrat que l'estimulació cognitiva aporta notables beneficis a l'activitat cerebral. Perquè avui en dia no és primordial tenir intactes un nombre més gran de neurones, sinó que les connexions entre elles siguin de qualitat.

Galeria d'imatges