al contingut a la navegació Informació de contacte

Balanç 2017 del SIAD del Consell Comarcal de la Noguera

DIMARTS 23 GENER 2018

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal de la Noguera va tancar l’any 2017 amb un total de 156 persones ateses, una de les quals un home. D’aquestes persones, 66 han rebut assessorament psicològic i 20 han utilitzat el servei d’assessorament jurídic. Atendre aquestes persones ha suposat fer un total de 553 atencions al SIAD, 326 al servei d’assessorament psicològic i 23 al jurídic.

Les persones ateses per violència de gènere han estat 68, totes dones excepte un home. El perfil majoritari correspon a dona entre 19 i 45 anys, amb estudis no universitaris i de nacionalitat espanyola.

A més de l’atenció personalitzada, el SIAD de la Noguera fa actuacions per prevenir la violència de gènere i augmentar la sensibilització envers aquesta conducta. En aquest sentit, ha impartit diversos tallers de prevenció i sensibilització sobre la violència de gènere. Als centres escolars de la Noguera, n’ha fet 2 a educació infantil, 10 a primària, 6 a ESO, i 3 a batxillerat. També n’ha impartit 6 a diferents associacions de dones de la Noguera.

En l’àmbit de l’apoderament i la visibilització de la dona, ha organitzat i/o col·laborat en la commemoració del Dia de la Dona i el Dia contra la Violència Masclista. També ha convocat la 1a Jornada d’Associacions de Dones de la Noguera com a espai de treball comú del Consell Comarcal de la Noguera amb les associacions participants.