al contingut a la navegació Informació de contacte

Càritas Parroquial, Creu Roja i el Consell Comarcal de la Noguera renoven el conveni de col·laboració en el projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera

DIMARTS 21 JULIOL 2020

Amb data 20 de juliol de 2020, s’ha renovat el conveni de col·laboració entre Càritas Parroquial de Balaguer, Creu Roja de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera per a un període de 4 anys, en què les entitats signants palesen el seu compromís per garantir el funcionament del projecte Àgape, aliments solidaris de la Noguera per donar cobertura a les necessitats alimentàries bàsiques a tots els pobles de la comarca.

El conveni estableix que les tres entitats treballaran de forma coordinada, cadascuna aportant els recursos de què disposen.

Així, Creu Roja de la Noguera i Càritas Parroquial de Balaguer proporcionen les persones voluntàries per a fer les tasques de recollida, emmagatzematge i lliurament dels aliments, i també derivaran als Serveis Socials d’Atenció Primària de la Noguera aquelles persones usuàries dels seus serveis que necessitin assistència en forma d’aliments.

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’Àrea de Serveis Socials, es farà càrrec tant de les instal·lacions com de la gestió del projecte Àgape, des de la detecció de necessitats fins al lliurament dels aliments, assignant-hi el personal tècnic necessari per al correcte funcionament del banc d’aliments de la Noguera.

Amb la signatura del conveni les tres entitats fan possible que el projecte Àgape continuï desenvolupant la seva tasca a favor de les persones que ho necessiten.

En l’acte de signatura del conveni hi han participat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Sr. Miquel Plensa i Martínez; el president de l’Assemblea Comarcal de Creu Roja a la Noguera, Sr. Lluís Vilarasau i Farré; i el director de Càritas Parroquial de Balaguer, Sr. Miquel Trilla i Feliu. Tots tres representants han coincidit a destacar la tasca del projecte Àgape en tots els anys de funcionament, i que actualment ateses les circumstàncies socioeconòmiques difícils agreujades per la pandèmia està tenint un paper primordial en l’atenció a les persones més vulnerables, que han augmentat considerablement. També han volgut agrair expressament la gran solidaritat que han mostrat els noguerencs i les noguerenques amb la bona resposta a la crida per fer donacions d’aliments que s’han fet durant aquests dies d’estat d’alarma.