al contingut a la navegació Informació de contacte

Catorze participants al taller per millorar la memòria fet a Penelles

DIJOUS 20 FEBRER 2020

Un total de 14 persones han participat en el taller de “Millora de la memòria i Salut Cerebral” promogut pel Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’àrea de Serveis Socials, i NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques. La iniciativa està adreçada a les persones grans interessades a millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. El taller s’ha fet a Penelles (la Noguera) i ha constat de 8 sessions d’una hora i trenta minuts. La valoració i el nivell de satisfacció dels participants han esta molt alts.

Cal remarcar que des del 2017 el Consell Comarcal de la Noguera i NeuroLleida han portat a terme un total de 8 tallers de memòria, amb 120 participants aproximadament. Les sessions s’han desenvolupat entre d’altres a les poblacions de Penelles, Albesa, Cubells, Foradada, Algerri i la Sentiu de Sió.

El programa “Millora de la memòria i Salut Cerebral” s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal amb un element innovador, com és el fet que es treballa sobre 3 components amb incidència en l’estil de vida i que són científicament rellevants per aconseguir una millora del funcionament cognitiu i per prevenir la instauració d’un procés de demència. Aquests components són les funcions cognitives, l’activitat física i el funcionament social.

El programa s’estructura en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria, incidint en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i en la relació que hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. El segon bloc inclou la part on s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.