al contingut a la navegació Informació de contacte

Comença el Taller Cosim Vincles, guanyador del Concurs de Suggeriments Solidaris de la Taula d’Entitats de Balaguer

Es fa a Lapallavacara cada divendres d’octubre a maig de 18.00 a 20.00h

Primer dia del taller
Primer dia del taller

DIVENDRES 22 OCTUBRE 2021

El divendres 15 d’octubre va començar el Taller Cosim Vincles, de l’Associació de Dones Solidàries Dona Pas, que va guanyar el Concurs de Suggeriments Solidaris que organitza cada any la Taula d’Entitats de Balaguer.

El Taller “Cosim Vincles" té per objectiu crear vincles entre persones de les diferents cultures que conviuen a Balaguer a través de l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en costura i reciclatge de roba. Es farà cada divendres d’octubre a maig, de 18.00 h a 20.00 h, al casal Lapallavacara. És obert a tothom qui s’hi vulgui apuntar i hi participen algunes associacions de Balaguer, com la Casa d'Andalusia, l'Associació Africana de la Noguera, l'Associació Gambiana de Balaguer i Chabab Al Amal.

Com a projecte guanyador del concurs, el mateix divendres l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Acció Comunitària Inclusiva que dinamitza la Taula d'Entitats de Balaguer, va lliurar el premi a l'entitat promotora del taller, l'Associació de Dones Solidàries Dona Pas, consistent en la recaptació del sorteig de la Cistella Solidària d’enguany.

Aquest concurs és una de les accions que s'organitzen des de la Taula d'Entitats de Balaguer per donar suport a l'associacionisme del municipi. Les entitats de Balaguer hi poden presentar els seus projectes o propostes, i amb una votació en la qual participen totes les associacions de Balaguer es decideix a quin projecte es destinaran els fons econòmics que es recullen en les accions que la Taula d'Entitats va organitzant posteriorment.

Per exemple, durant 5 anys es va fer el Dinar Comunitari de les Entitats, on una part dels diners dels tiquets del dinar i la recaptació d'un Bingo Solidari que es feia després de dinar estaven destinats al projecte guanyador. Aquest any, com que no es va poder organitzar el dinar a causa de les restriccions, la Taula va sortejar una Cistella Solidària, tots els obsequis de la qual eren donacions d’entitats de Balaguer.