al contingut a la navegació Informació de contacte

Commemorem el Dia Internacional de les Dones Rurals a la Noguera amb dones de la Noguera

DIVENDRES 16 OCTUBRE 2020

El Dia Internacional de les Dones Rurals, 15 d’octubre, visibilitzem el protagonisme de les dones en el sector primari que és un pilar per a l’economia i la vida, tant en zones rurals com no. A tot Catalunya, només un 20% de les dones es dediquen professionalment a aquestl sector a Catalunya, tot i que gairebé un milió viuen en zones rurals. Les dones rurals representen el 31% de la titularitat de les explotacions agrícoles.

El Consell Comarcal de la Noguera vol retre homenatge a aquestes dones i ho fem amb dos activitats en què les protagonistes són les dones de la Noguera. D’una banda, donant veu a quatre noguerenques que es dediquen professionalment al sector primari. Hem editat un vídeo, que es pot visualitzar a través de les xarxes, i on la Gemma, la Griselda, la Judit i la Lídia comparteixen les seves experiències relacionades amb la presència de la dona al món rural i el seu treball diari.

Per l’altra banda, amb una intervenció artística en un espai públic de Vilanova de l’Aguda, per retre homenatge a les dones rurals de la Noguera a través d’una obra mural que s’inaugurarà a finals d’octubre. Amb aquesta intervenció es respon als objectius de visibilitzar les dones rurals, reforçar i recuperar valors que de vegades oblidem, i revitalitzar espais dels municipis de la nostra comarca.

Aquestes accions estan impulsades per l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la Noguera (SIAD).