Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concentració contra les violències masclistes i un taller per a dones víctimes d’aquesta violència, activitats del SIAD de la Noguera pel 25N

Concentració a Balaguer
Concentració a Balaguer

DIVENDRES 26 NOVEMBRE 2021

En el marc dels actes de reivindicació del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista, el Servei d’Atenció i Informació a les Dones del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat dos activitats.

La primera, la concentració del dijous 25 N al matí a la plaça Mercadal de Balaguer que, sota el lema “N’estem fartes”, ha aplegat gairebé 150 persones al voltant de la lectura del manifest institucional de l’Institut Català de les Dones, que ha anat a càrrec d’alumnes dels centres educatius de Balaguer que s’han sumat a la convocatòria del SIAD.

La segona activitat ha estat un Taller d'Art-teràpia adreçat a dones víctimes de violència masclista (usuàries del SIAD), per oferir un espai d’empoderament i de cura interior a través de les arts a les 11 dones que hi han participat.

 Les sessions d'Art-teràpia han estimulat l’expressió creativa individual i col·lectiva a través de la metàfora i l’expressió corporal, plàstica i de la paraula,  per fer una anàlisi del procés viscut (conèixer-se, detectar necessitats interiors i descobrir els recursos propis) i teixir un vincle col·lectiu d’obertura personal i de suport. També s’hi ha treballat el sentiment de seguretat per reconstruir-lo i poder fer front al sentiment d’amenaça.

En paraules de la formadora: “Juntes ens enllacem més fort a la vida. Compartim el nostre trajecte vital. En donem suport en la reconstrucció de la nostra seguretat i ens permetem tornar a regar el jardí dels somnis propis”.

 

 

Document Actions